Frecăm bine untul cu cele 2 ouă până obținem o spumă. (atât untul cât și cele 2 ouă trebuie să fie la temperatura camerei).
Într-un bol amestecăm drojdia cu apa minerală și cu zahărul, după care se toarnă în castronul cu făină.
Adăugăm și spuma de unt, smântâna, sarea și lingurița de oțet.
Frământăm bine aluatul, se pune în folie de plastic și se dă la frigider pentru cel puțin 30 minute.
Se întinde aluatul pe o planșetă unsă cu ulei, se taie fâșii lungi cu lățimea de 5 cm, apoi acestea se taie pe diagonală să obținem romburi cu laturile de 5 cm.
Se pune câte o bucățică de gem sau marmeladă și se rulează.
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptor pentru 15-20 minute până se rumenesc un pic deasupra.
Am incercat, am experimentat si cateva modificari: miere in loc de zahar si la faina: 500alba+100neagra, iar repausul de 30min l-am facut la cald, ca sa creasca putin si au iesit minunate
Comentarii (59):
Superrrr reteta ...usor de facut si suuper bune cornuletele....multumesc!!!!
Ok
Am incercat, am experimentat si cateva modificari: miere in loc de zahar si la faina: 500alba+100neagra, iar repausul de 30min l-am facut la cald, ca sa creasca putin si au iesit minunate
Foarte bune
Excelenta..........
Delicioase
Super
Foarte gustoase
Rau
Super