Petitchef

Cornetti cu crema de vanilie

Sunt foarte usor de facut, aparent migaloase, dar imediat ce va intrati in mana la rulat, se fac aproape singure ;-) . Este un desert racoros si foarte aspectuos pentru o masa festiva!

Desert
8 porții
1 oră
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Pentru 40 de rulouri:

Crema:

Preparare

  • In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile :-) la magazin).

    Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina si apoi punem una din foi pe care o pudram si pe aceasta cu faina. Intindem aluatul cu facaletul cat sa ne permita a-l rula. Eu am avut un aluat de 30cm/30 cm si l-am intins cam de 45cm/ 45cm.

    Taiem fasii de cca 2 cm latime pe care le vom rula pe conuri incepand de la varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200ºC pana se rumenesc usor.

    Daca vreti sa fie mai aspectuoase, le puteti unge cu putin lapte sau apa cu pensula de silicon si puteti sa le presarati zahar tos pe deasupra.

    Crema de vanilie

    Crema de vanilie care am folosit-o este crema clasica de patiserie care se foloseste la eclere, tarte, cremsnit etc.
    Intai scoatem semintele de la pastaia de vanilie si le punem in laptele care il punem pe foc.
    Punem laptele la incalzit intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Oprim cam 100 ml lapte ca sa amestecam cu amidonul si galbenusurile.

    Intr-un bol separat, amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul, apoi turnam putin lapte si apoi continuam cu amidonul. Adaugam si restul de lapte si omogenizam bine.

    Cand laptele s-a incalzit, turnam putin cate putin, in fir subtire peste amestecul de galbenusuri (ca sa nu se coaguleze galbenusurile), amestecand continuu cu telul. Cand amestecul este omogen,il turnam inapoi in craticioara si mestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase avand consitenta unei budingi. Tragem de pe foc, si incorporam si untul dupa care acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si bagam la rece.

    Crema trebuie sa fie racita inainte sa umplem conurile.
    Cand s-a racit, umplem un sac a poche cu crema si spritam conurile.

    Se pot umple si cu frisca sau alta crema, de ciocolata de exemplu!

    Pofta buna!


Poze

Cornetti cu crema de vanilie
Cornetti cu crema de vanilie - poza 2
Cornetti cu crema de vanilie - poza 3
Cornetti cu crema de vanilie - poza 4
Cornetti cu crema de vanilie - poza 5
Cornetti cu crema de vanilie - poza 6
Cornetti cu crema de vanilie - poza 7
Cornetti cu crema de vanilie - poza 8
Cornetti cu crema de vanilie - poza 9
Cornetti cu crema de vanilie - poza 10

Întrebări:

O reteta super. Te rog sa-mi spui daca conurile trebuie sa le infasori pe ceva ca sa ramana forma de con , sau pur si simplu in mana. Multumesc

Răspuns:

Se pun pe forme speciale, au chiar forma de con!




Comentarii (21):

20/12/2013

Dupa cum arata ,cred ca e ffffff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/04/2015

Foarte buna, nota 10 cu felicitari pentru idee!

(0) (0) Abuz
19/04/2015

F.ușor și f.aspectos.

(0) (0) Abuz
19/04/2015

Bune ,dar nu am vazut prin magazine conuri

(0) (0) Abuz
19/04/2015

Delicios !se pot umple cu orice crema !

(1) (0) Abuz
08/11/2014

F.bune,usoare

(0) (0) Abuz
08/11/2014

Ok

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
28/01/2014

Foate bune

(0) (0) Abuz
17/01/2014

Mmm zau bn de tot

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Esenta de vanilie Esenta de vanilie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează