Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dupa ce a dat primul clocot punem faina, toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam sa se raceasca, apoi adaugam ouale pe rand unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 20 minute pana se rumenesc.
Dupa ce s-au racit se taie capacele, care se glazureaza cu ciocolata. Interiorul il umplem cu crema de vanilie, eu am folosit crema pentru tarte de la Dr Oetker pe care o preparam exact cum scrie pe plic. Se tavalesc apoi prin glazura de ciocolata si crantz.
Ok, doar ca se numesc CHOUX a la Creme, nu "choix"! Choux, in franceza inseamna varza, si li s-a dat denumirea asta pentru ca seamana cu niste verzisoare de Bruxelles. "Choix", inseamna alegere, si nu are nicio legatura cu preparatul.
Comentarii:
Ok, doar ca se numesc CHOUX a la Creme, nu "choix"! Choux, in franceza inseamna varza, si li s-a dat denumirea asta pentru ca seamana cu niste verzisoare de Bruxelles. "Choix", inseamna alegere, si nu are nicio legatura cu preparatul.