Petitchef

COVRIGI CU CREMA DE VANILIE

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

crema:

GLAZURA:

Preparare

  • Prima data se prepara crema, deoarece budinca trebuie sa se racesca complet. Deci laptele rece se amesteca cu praful de budinca , zaharul si esenta de rom, dupa care se opun la fiert amestecind meeu pina cind totul devine o crema groasa.Se trage de pe foc, se acopüera cu o folie de nailon direct pe suprafata budincii si se lasa sa se racesca complet.
  • Acum se trece la preparartea aluatului. Se poate prepara in MP , malaxor sau manual.Important este ca drojdia prpaspata sa se dizolve in laptele caldut si sa nu intre in directe contact cu untul si sarea, deoarece acestea impiedica dospirea. In MP se poate aseza inainte untul , oul, laptele, sarea urmate de faina, drojdie zahar sai invers, drojdia, zaharu, faina.
  • Toate ingredientele se framinta bine pina cind aluatul nu mai lipeste de peretii vasului si are o consistenta moale si elastica. Se lasa la dospit pina cind volumul se dubleaz, dupa care se scoate pe masa de lucru in prealabil usor insa cu ulei. Se imparte in buc. de ca.80g din care se formeaza covrigi. Acestia trebuie formati in asa fel incit dupa coacere sa ramina adincituri destul de marisoare, in care sa se poata dresa crema de vanilie.
  • Deci din bucatile de aluat se formeaza cu mina niste snururi care este bine ca capete si la mijloc sa fie ceva mai groase.Se i-au capetele se incriciseaza 1 sau 2 ori, capetele se aplateaza cu degetele si se lipesc pe padrea groasa a snurului formind covrigul.Covrigi astfel formati se aseaza pe tava de copt unsa sau captusita cu hirtie de copt , cu incheieturile direct vpe tava.
  • Se presara usor cu faina deasupra , se acopera cu un nailon curat si cu un servet si se lasa sa mai dospeasca ca. 20-20 minute. Se ung cu ou batut cu 1 ls de lapte si se coc la 180°C ca.15-20 minute.Pina cind covrigii au prins gradul de culoare dorit. Se scot din cuptor si se lasa deoparte sa se racesca. Intr-e timp se prepara crema, mixind untul bine ppina devine f. moale si se adaoga in el pe rind cite 1 ls din budinca, pina coind budinca este bine incorporata in/cu untul.Eventual daca se mai doreste se mai poate adaouga ceva rom si szahar.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Esenta de vanilie Esenta de vanilie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează