Prima data se prepara crema, deoarece budinca trebuie sa se racesca complet. Deci laptele rece se amesteca cu praful de budinca , zaharul si esenta de rom, dupa care se opun la fiert amestecind meeu pina cind totul devine o crema groasa.Se trage de pe foc, se acopüera cu o folie de nailon direct pe suprafata budincii si se lasa sa se racesca complet.
Acum se trece la preparartea aluatului. Se poate prepara in MP , malaxor sau manual.Important este ca drojdia prpaspata sa se dizolve in laptele caldut si sa nu intre in directe contact cu untul si sarea, deoarece acestea impiedica dospirea. In MP se poate aseza inainte untul , oul, laptele, sarea urmate de faina, drojdie zahar sai invers, drojdia, zaharu, faina.
Toate ingredientele se framinta bine pina cind aluatul nu mai lipeste de peretii vasului si are o consistenta moale si elastica. Se lasa la dospit pina cind volumul se dubleaz, dupa care se scoate pe masa de lucru in prealabil usor insa cu ulei. Se imparte in buc. de ca.80g din care se formeaza covrigi. Acestia trebuie formati in asa fel incit dupa coacere sa ramina adincituri destul de marisoare, in care sa se poata dresa crema de vanilie.
Deci din bucatile de aluat se formeaza cu mina niste snururi care este bine ca capete si la mijloc sa fie ceva mai groase.Se i-au capetele se incriciseaza 1 sau 2 ori, capetele se aplateaza cu degetele si se lipesc pe padrea groasa a snurului formind covrigul.Covrigi astfel formati se aseaza pe tava de copt unsa sau captusita cu hirtie de copt , cu incheieturile direct vpe tava.
Se presara usor cu faina deasupra , se acopera cu un nailon curat si cu un servet si se lasa sa mai dospeasca ca. 20-20 minute. Se ung cu ou batut cu 1 ls de lapte si se coc la 180°C ca.15-20 minute.Pina cind covrigii au prins gradul de culoare dorit. Se scot din cuptor si se lasa deoparte sa se racesca. Intr-e timp se prepara crema, mixind untul bine ppina devine f. moale si se adaoga in el pe rind cite 1 ls din budinca, pina coind budinca este bine incorporata in/cu untul.Eventual daca se mai doreste se mai poate adaouga ceva rom si szahar.