Chec cu lamaie si mac - petitchef
Pentru ceai, desert, mic dejun, picnic ... aveti toate motivele de a manca un dulce! Astazi, va oferim o combinatie castigatoare de arome: lamaie + mac. Un rezultat extra-moale si usor acid, pe care nici un membru al familiei nu il poate rezista ;-) Vorbind despre familie, aceasta reteta este atat de usor de facut incat sa poata fi reprodusa fara probleme impreuna cu copiii! Urmati pasii de realizare a acestei retete testate si aprobate de catre toata echipa Petitchef.
Ingrediente
6
Cost estimat: 3.15Euros€ (0.52€/porție)
Materiale
- forma de chec
Preparare
Preparare10 min
Gătire45 min
- Razuiti coaja de la 1 lamaie si stoarceti sucul de la 2 lamai. Preincalziti cuptorul la 180° C.
Amestecati ouale cu zaharul. Cand amestecul devine spumat, amestecati faina si praful de copt. - Se topeste untul si se incorporeaza in preparat. Apoi adaugati sucul de lamaie, coaja si semintele de mac si se amesteca bine.
- Se toarna amestecul intr-o tava de chec unsa cu unt si se coace la 180° C timp de 45 de minute.
- Gata!
Observații
Nu ezitati sa schimbati proportiile daca doriti sa faceti tortul mai moale (mai adaugati zahar) sau mai acid (mai adaugati suc de lamaie si coaja).
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 427Kcal
- Carbo: 41.6g
- Grăsimi: 23.7g
- Grăsimi sat.: 13.8g
- Proteine: 8.8g
- Fibre: 2.5g
- Zahăr: 18.5g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (143g)