Se incalzeste cuptorul la 200 grade C . Se dizolva untul cu zaharul si mierea intr-un vas . Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare , apoi se adauga unt compozitiei pentru a obtine o coca . Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa .
Se decupeaza modelul . Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intide un sfert din aluat la grosimea a doua monede . Se taia una dintre sectiuni , apoi se transfera bucata de turta dulce pe hartia pergament , intr-o tava , se repeta procedeul cu aluatul ramas , ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin doi pereti laterali , doi pereti fata spate, si doua placi de acoperis . Aluatul ramas poate fi decupat in forma de pomi de Craciun , daca doriti .
Se aleg fulgi intregi de migdale si se infing in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus pentru a arata ca tiglele de pe acoperis.Se coc toate sectiunile 12 minute , pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini . Se lasa sa se raceasca alte cateva minute , pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model , pentru a obtine margini precise.
Se pun albusurile e ou intr-un bol mare , se adauga zaharul pudra , apoi se amesteca pentru a obtine o glazura groasa si moale. Se pune glazura intr-un sprit cu capat de marime medie. Se traseaza glazura pe marginile peretilor , unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna. Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior . Apoi se lasa sa se raceasca cateva ore.
Odata uscati peretii , se indeparteaza bolul si se fixeaza placile acoperisului . Unghiul este abrupt astfelca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand galzura incepe sa se usuce . Se lasa sa se raceasca complet ,cel mai bine peste noapte . Pentru decor, se aplica cu spritul putine galzura pe lungimea a 20 de minibatoane de ciocolata. si se aplica pe latime , pe peretii exteriori ai casei. , Folositi trei , pe lungime, pentru usa.
Cu ajutorul glazurii, se lipesc bomboane de jur imprejurul usii si deasupra acesteia . Pentru a crea turturii, se tine spritul intr-un unghi de 90 grade cu acoperisul si se traseaza glazura , miscand capatul spritului inainte si inapoi- pana cand galzura va lasa o dara ascutita . Astfel se decoreaza partea din fata a casei. Se taie in diagonala mini-ruloul de ciocolata , apoi se fixeaza cu glazura pe acoperisul casei, pentru a crea hornul . Se aseaza putina glazura si deasupra lui .
Daca ati preparat pomi de Craciun , se decoreaza , asezandu-le cate o biluta argintie in varf. . Se presara zahar pudra peste acoperisul casei . Casuta din turta dulce va fi comestibila timp de o saptamana, insa se va pastra o perioada indelungata.
Comentarii:
Trebuie sa facem si noi!
Minunat!!