Pune miere cu zahăr topit Frecați cu grăsime făină, nu pune toate faina dintr-o dată. Pune si mierea rocorita, ouale, sarea, amoniacul stins cu otet, praful de copt, condimentele.
Se obtine un aluat potrivit, care nu mai lipeste, la nevoie mai pune-ti cate o lingura de faina. trebuia sa tinem cont ca aluatul v-a sta la rece si se va intarii. il lasam la frigider o zi.
Intindem aluatul mai grosut, cam de 7mm si decupam 2 peretii laterali, 1 perete pt fata,. 1 perete pt spate si 2 parti pt acoperis cu ajutorul unor sabloane din hartie. se coc pe rand toati peretii casutei, cam 15 minute fiecare,
Intre timp pregatim glazura. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si 1 Lingura de zeama de lamaie. trebuie iasa o bezea destul de tare care nu curge. cu cat pune-ti zahar mai mult cu atat se v-a intarii mai mult.
Fixa peretii cu ajutorul scobitorilor ( pe care le-amtaiat varfurile dupa ce s-a stabilizat bnine casuta) si i-am lipit cu albus.Se lasă să se usuce un pic se putin apoi pune acoperisul cu grija, fiind greu riscam sa se prabuseasca. mai departe am decorat cu bezea si bombonele.