Incepeti prin a taia coaja feliilor de paine. Taiati, apoi, painea, in cubulete. Intr-un vas, bateti usor, ouale; adaugati, pe rand, laptele, mierea si esenta de vanilie.
Adaugati cubuletele de paine si amestecati usor. Acoperiti si lasati sa dospeasca timp de 2-3 ore. Incalziti cuptorul la 160 grade C. Curatati de coaja gutuile, scoateti miezul si taiati-l feliute subtiri. Intr-un vas, combinati fructele cu 4 linguri zahar pudra si zeama de lamaie.
Rasturnati amestecul intr-un vas rezistent la foc, care a fost tapetat cu unt si neteziti suprafata. Introduceti vasul in mijlocul cuptorului si coaceti timp de 35-40 de minute.
Pudrati budinca cu lingura de zahar ramasa si dati din nou la cuptor, timp de 15-20 de minute sau pana cand suprafata e rumenita si un cutit sau o scobitoare introdusa in budinca iese uscat.
Chiar daca centrul budincii vi se va parea a fi usor necopt, nu va faceti griji, se va coace dupa scoaterea din cuptor.
Comentarii:
Cred ca e ff buna si usoara .