Se bate albusul spuma,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei,faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina. Pentru crema : intr o cratita punem ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida,si zaharul si o topim la bain-marie.O luam de pe foc si o dam la rece cel putin 30 de minute.Dupa care se mixeaza pana se ntareste si se adauga ceva esenta de rom...dupa gust. 400 ml de apa se amesteca cu 200 g zahar si se fierb.Se adauga cappuccino de ciocolata,se raceste si se adauga esenta de rom....tot dupa gust. Ansamblam tortul(prajitura),iar deasupra turnam glazura putin calduta, frisca se pune pe foc (fara sa fiarba),impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul.Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Amestecam in ea pana se mai raceste,apoi o turnam peste tort,incepand din centru.Si ieseee....... super,super!
In reteta traditionala de amandina, blatul va contine si nuca macinata si cateva linguri de pesmet (pentru a obtine textura clasica de amandina, asa cum se facea ea in vremurile bune, cand bunicele noastre gateau dupa retetele Sandei Marin). Sigur ca eu am reteta aceea (pe care o fac fff rar, din lipsa de timp), dar nu o am acum la indemana pentru a o face cunoscuta si altora. Va asigur ca iese cu muuuult mai bine decat asta. Oricum, de dragul comparatiei, voi face si aceasta reteta, care nu poate fi altfel decat buna - dar NU EXCELENTA !
Comentarii (37):
In reteta traditionala de amandina, blatul va contine si nuca macinata si cateva linguri de pesmet (pentru a obtine textura clasica de amandina, asa cum se facea ea in vremurile bune, cand bunicele noastre gateau dupa retetele Sandei Marin). Sigur ca eu am reteta aceea (pe care o fac fff rar, din lipsa de timp), dar nu o am acum la indemana pentru a o face cunoscuta si altora. Va asigur ca iese cu muuuult mai bine decat asta. Oricum, de dragul comparatiei, voi face si aceasta reteta, care nu poate fi altfel decat buna - dar NU EXCELENTA !
E buna
Fb
Arata superrrrrrrrrrrrrrrr
Arata bine am sa o incerc si eu
Interesanta
Foarte buna
Fffffff buna excelenta
Caut de mult timp aceasta reteta, este una dintre prajiturile mele preferate.Sper sa-mi reuseasca!
GOOD