Petitchef

AMANDINA

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se bate albusul spuma,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei,faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina.
    Pentru crema : intr o cratita punem ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida,si zaharul si o topim la bain-marie.O luam de pe foc si o dam la rece cel putin 30 de minute.Dupa care se mixeaza pana se ntareste si se adauga ceva esenta de rom...dupa gust.
    400 ml de apa se amesteca cu 200 g zahar si se fierb.Se adauga cappuccino de ciocolata,se raceste si se adauga esenta de rom....tot dupa gust.
    Ansamblam tortul(prajitura),iar deasupra turnam glazura putin calduta, frisca se pune pe foc (fara sa fiarba),impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul.Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Amestecam in ea pana se mai raceste,apoi o turnam peste tort,incepand din centru.Si ieseee....... super,super!


Întrebări:




Comentarii (37):

Diana Lucia, 22/01/2019

In reteta traditionala de amandina, blatul va contine si nuca macinata si cateva linguri de pesmet (pentru a obtine textura clasica de amandina, asa cum se facea ea in vremurile bune, cand bunicele noastre gateau dupa retetele Sandei Marin). Sigur ca eu am reteta aceea (pe care o fac fff rar, din lipsa de timp), dar nu o am acum la indemana pentru a o face cunoscuta si altora. Va asigur ca iese cu muuuult mai bine decat asta. Oricum, de dragul comparatiei, voi face si aceasta reteta, care nu poate fi altfel decat buna - dar NU EXCELENTA !

(0) (0) Abuz
04/03/2015

E buna

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Fb

(0) (0) Abuz
19/03/2014

Arata superrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
14/03/2014

Arata bine am sa o incerc si eu

(0) (1) Abuz
12/03/2014

Interesanta

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Fffffff buna excelenta

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Caut de mult timp aceasta reteta, este una dintre prajiturile mele preferate.Sper sa-mi reuseasca!

(0) (0) Abuz
simucecilia, 11/03/2014

GOOD

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Napolitain de casa
Napolitain de casa
8 porții
3 h 10 m
Ușor
Rețetă Italian tiramisu - video reteta
Italian tiramisu - video reteta
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează