Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se coace in tava unsa cu margarina .
Se taie blatul in doua parti ,apoi fiecare din cele doua parti se desface in doua ca la tort. Ales sa il tai mai intai in doua ca sa poata fi manevrat mai usor. Se freaca margarina cu zaharul pudra pana devine ca o spuma, si se adauga pliculetele de capucino si cacao si se amesteca bine .
Pentru sirop : Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar pana devine maroniu apoi se adauga apa si esenta de rom si se lasa pe foc pana se dizolva caramelul.Se lasa sa se raceasca. Se aseaza blatul de jos pe un platou,se insiropeaza,se intinde apoi crema,se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se insiropeaza si aceasta si se da la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca crema si sa absoarba blatul cum trebuie siropul. Se scot apoi si se portioneaza,distantandu-se foarte putin una de cealalta.
Pentru glazura : Se rupe ciocolata intr-o cratita ,se adauga si margarina (sau puteti folosi smantana dulce ,glazura iese mult mai lucioasa) si se topeste pe foc la bain marie. Se toarna glazura deasupra prajiturii si se da iarasi la rece aproximativ .
Pastrat cateva linguri de crema si cu ajutorul unei pungi intepate la un capat acut ceva modele deasupra ca sa-i dau o fata "comerciala".
Aratä delicioasä si este foarte invitantä ! :-)) In plus foarte frumos/elegant asezatä pe platouas ptr pozä! Imi place mult si gäsesc originalä ideea (per total) cum präjitura in sine aratä, fundita si semnul rämas de la furculita ptr präjituri. :-))
Cum sa faci scovearca aia de blat? bati galbenusurile cu zahar, nu ouale intregi.albusul separat, etc. asa blatul iese si putin pufos. si sa mananc unt cu zahar si cappuccino.... oribil. singura chestie buna in reteta este siropul
Comentarii (15):
Este foarte gustoasa
Excelent
EU AM FACUT LA FEL DAR ATENTIE IN LOC DE CREMA PUNET FRISCA SA VEDETI CE SUPER E
Arata bine
Super reteta
Aratä delicioasä si este foarte invitantä ! :-)) In plus foarte frumos/elegant asezatä pe platouas ptr pozä! Imi place mult si gäsesc originalä ideea (per total) cum präjitura in sine aratä, fundita si semnul rämas de la furculita ptr präjituri. :-))
Cum sa faci scovearca aia de blat? bati galbenusurile cu zahar, nu ouale intregi.albusul separat, etc. asa blatul iese si putin pufos. si sa mananc unt cu zahar si cappuccino.... oribil. singura chestie buna in reteta este siropul
Foarte buna
Foarte bun
Super super tare