(am nevoie de vot) pasca din aluat fraged cu mascarpone

Ingrediente
4
Ingrediente aluat:
Ingrediente umplutura si decor:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire45 min
- Se freaca spuma 125 g unt moale cu zaharul pudra. Se adauga treptat cate un galbenus, sare apoi 250 g faina cernuta.
- Se framanta un aluat care se intinde in forma de tort detasabila cu diametru cam de 25 cm, unsa in prealabil cu unt. Se tapeteza cu aluat baza si peretii formei.
- Pentru umplutura se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.
Se separa albusurile de galbenusurile a 8 oua.
Se amesteca galbenusurile cu branza dulce, mascarpone, zaharul, stafidele scurse si grisul. - Se omogenizeaza iar apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu grija de jos in sus.
Se toarna umplutura in tava, peste aluat. - Se presara migdalele taiate, si se toarna deasupra, in strat uniform oul ramas in prealabil batut.Se coace in jur de 45 minute la foc mijlociu in cuptorul cald, pana se rumeneste.
- Se scoate pasca din tava dupa ce s-a racit.Presiunea la gaz era slaba, si a trebuit sa o las la cuptor sa fie mijlocul facut, de aceea este rumenita.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Fac aceasta reteta de multi ani si e foarte buna.
Doar ca eu la aluat pun ouale intregi si trebuie sa aiba consistenta unei plastiline, pentru a o putea modela. si pun in tava de 28 cm. Copii mei o adora!
am gătit această rețetă
anonymous
De incercat.
anonymous
Foarte buna
anonymous
Excelenta reteta
anonymous
Foarte buna
anonymous
Nu e chiar asa de buna!!!!!!!!!!!
anonymous
E nasoala
anonymous
Ai muiat untul sau ma rog ai gresit tu ceva!!nu e o porcarie!!doar ce am facut 2 acum si sunt suuuper!! nu stiu cine a ,,inventat''reteta dar e super!! nu mai spune ca e o porcarie!! pacat ca nu ti-a iesit,
mai incearca...
anonymous
Nu iese deloc aluatul..Nici nu poti sa il asezi in tava..Este o porcarie!!!
anonymous
Cool
Punctează această reţetă