Se freaca spuma 125 g unt moale cu zaharul pudra. Se adauga treptat cate un galbenus, sare apoi 250 g faina cernuta.
Se framanta un aluat care se intinde in forma de tort detasabila cu diametru cam de 25 cm, unsa in prealabil cu unt. Se tapeteza cu aluat baza si peretii formei.
Pentru umplutura se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere. Se separa albusurile de galbenusurile a 8 oua. Se amesteca galbenusurile cu branza dulce, mascarpone, zaharul, stafidele scurse si grisul.
Se omogenizeaza iar apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu grija de jos in sus. Se toarna umplutura in tava, peste aluat.
Se presara migdalele taiate, si se toarna deasupra, in strat uniform oul ramas in prealabil batut.Se coace in jur de 45 minute la foc mijlociu in cuptorul cald, pana se rumeneste.
Se scoate pasca din tava dupa ce s-a racit.Presiunea la gaz era slaba, si a trebuit sa o las la cuptor sa fie mijlocul facut, de aceea este rumenita.
Fac aceasta reteta de multi ani si e foarte buna. Doar ca eu la aluat pun ouale intregi si trebuie sa aiba consistenta unei plastiline, pentru a o putea modela. si pun in tava de 28 cm. Copii mei o adora!
Ai muiat untul sau ma rog ai gresit tu ceva!!nu e o porcarie!!doar ce am facut 2 acum si sunt suuuper!! nu stiu cine a ,,inventat''reteta dar e super!! nu mai spune ca e o porcarie!! pacat ca nu ti-a iesit, mai incearca...
Comentarii (13):
Fac aceasta reteta de multi ani si e foarte buna.
Doar ca eu la aluat pun ouale intregi si trebuie sa aiba consistenta unei plastiline, pentru a o putea modela. si pun in tava de 28 cm. Copii mei o adora!
De incercat.
Foarte buna
Excelenta reteta
Foarte buna
Nu e chiar asa de buna!!!!!!!!!!!
E nasoala
Ai muiat untul sau ma rog ai gresit tu ceva!!nu e o porcarie!!doar ce am facut 2 acum si sunt suuuper!! nu stiu cine a ,,inventat''reteta dar e super!! nu mai spune ca e o porcarie!! pacat ca nu ti-a iesit,
mai incearca...
Nu iese deloc aluatul..Nici nu poti sa il asezi in tava..Este o porcarie!!!
Cool