Petitchef

(Am nevoie de vot) Pasca din aluat fraged cu mascarpone

Desert
4 porții
1 oră
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Ingrediente aluat:

Ingrediente umplutura si decor:

Preparare

  • Se freaca spuma 125 g unt moale cu zaharul pudra. Se adauga treptat cate un galbenus, sare apoi 250 g faina cernuta.
  • Se framanta un aluat care se intinde in forma de tort detasabila cu diametru cam de 25 cm, unsa in prealabil cu unt. Se tapeteza cu aluat baza si peretii formei.
  • Pentru umplutura se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.
    Se separa albusurile de galbenusurile a 8 oua.
    Se amesteca galbenusurile cu branza dulce, mascarpone, zaharul, stafidele scurse si grisul.
  • Se omogenizeaza iar apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu grija de jos in sus.
    Se toarna umplutura in tava, peste aluat.
  • Se presara migdalele taiate, si se toarna deasupra, in strat uniform oul ramas in prealabil batut.Se coace in jur de 45 minute la foc mijlociu in cuptorul cald, pana se rumeneste.
  • Se scoate pasca din tava dupa ce s-a racit.Presiunea la gaz era slaba, si a trebuit sa o las la cuptor sa fie mijlocul facut, de aceea este rumenita.


Întrebări:




Comentarii (13):

22/10/2013

Fac aceasta reteta de multi ani si e foarte buna.
Doar ca eu la aluat pun ouale intregi si trebuie sa aiba consistenta unei plastiline, pentru a o putea modela. si pun in tava de 28 cm. Copii mei o adora!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2015

De incercat.

(0) (0) Abuz
16/04/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
17/04/2013

Nu e chiar asa de buna!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
04/01/2013

E nasoala

(0) (0) Abuz
14/04/2012

Ai muiat untul sau ma rog ai gresit tu ceva!!nu e o porcarie!!doar ce am facut 2 acum si sunt suuuper!! nu stiu cine a ,,inventat''reteta dar e super!! nu mai spune ca e o porcarie!! pacat ca nu ti-a iesit,
mai incearca...

(0) (0) Abuz
14/04/2012

Nu iese deloc aluatul..Nici nu poti sa il asezi in tava..Este o porcarie!!!

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Cool

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crumble de mere și pere super crocant și fraged
Crumble de mere și pere super crocant și fraged
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Cum să faci aluat de tartă?
Cum să faci aluat de tartă?
10 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux cu caise si mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
8 porții
45 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Cum să faci o cremă perfectă de mascarpone?
Cum să faci o cremă perfectă de mascarpone?
8 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Creierul are nevoie de micul dejun Creierul are nevoie de micul dejun Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează