De cand cu blogosfera culinara, am invatat si invat zi de zi lucruri noi, ceea ce nu poate fi decat spre binele meu, al nostru, al burticilor noastre, al papilelor... :) De la Ioana, de pe e-retete , am invatat un mic truc pentru a obtine the most juic
Supa asta s-a facut singura, eu doar am pregatit materia prima: niste creveti (in reteta de baza, din "Fish Dishes", se recomanda 300 de grame), doua linguri de ulei vegetal, la mine de coco(s), ceva ardei iute, o capatana-doua de usturoi, un pic de gh
Acuma am vazut recent la stiri ca puiul pierde teren in fata curcanului.
Tot mai multi romani prefera carnea 'cocosului american' in detrimentul celui autentic.
Accdeintal am primit de la taicamiu jumatate de curcan baban transat.
O sa va prezint pas c
Super simpla, este o garnitura foarte buna la o friptura de miel sau de vaca. Deci avem nevoie de o caciulie de usturoi, 1 cana mica de cafea de ulei de data aceasta de flaorea soarelui, 6 canute de dovleac taiat cuburi sau daca va este mai usor dat prin
Am mai facut-o o data, dar repetitia asta pare ca ne prieste. Asa ca am luat doua dorade de juma' de kil fiecare (cam 30 de lei/kg) si pentru ca m-am trezit singura acasa, a trebuit sa le si curat. Asa ca le-am spintecat si le-am scos matzele. I know.. ni
ARIPILE LE-AM PREPARAT IN URMATORUL MOD: AM PUS ,LA OCHI,FAINA,APOI BOIA DULCE,PRAF DE USTUROI,OREGANO,ROZMARIN,CIMBRU,SARE,VEGETA,PIPER SI CEVA CONDIMENTE PENTRU PUI. AM AMESTECAT TOATE INGREDIENTELE, SI AM DAT ARIPILE PRIN ACEST AMESTEC,DUPA CARE
Inauguram colectia retetelor de toamna-iarna :) Nu e obisnuitul pui trantit pe pat de sare si acoperit in acelasi fel. E ceva mai elaborat - dar departe de a fi complicat. Amesteci 600g sare cu 600g faina si 350-400ml de vin rose sau alb sec . Nu
eh, ce este un coquelet ? Pai, dupa definitia Vladului meu: un pui pitic, prapadit, nemancat si suferind de nanism, pui-boabe si chiar nu mai imi aduc aminte de restul sinonimelor. Ploaia de epitete s-a datorat faptului ca am gatit o minunatie de pui la
Asta a fost friptura noastra in noaptea de revelion: friptura de porc, iar dupa o cautare pe internet, pot sa spun ca e carne de purcel de lapte fara oase, condimentata in interior, infasurata in suvite subtiri de sunculita si legata cu fir de bucatarie (
Producatorii acestui produs ne-au asigurat ca este drojdia perfecta pentru cei care isi produc singuri painea acasa. Drojdia uscata de la Budafok se produce inca din anii 1876 cand firma a fost fondata. Modul de prezentare in magazine este in pliculete
Ingrediente:
1 kg cartofi
100 g unt
ulei pentru uns tava
sare
piper
marar
150 g branza proaspata
100-150 g smantana
3-4 fire usturoi verde
o lingura patrunjel verde
Mod de preparare:
Cartofii se cur???, se spal? ?i se taie felii. Se pun într-o tav? un