eh, ce este un coquelet? Pai, dupa definitia Vladului meu: un pui pitic, prapadit, nemancat si suferind de nanism, pui-boabe si chiar nu mai imi aduc aminte de restul sinonimelor. Ploaia de epitete s-a datorat faptului ca am gatit o minunatie de pui la oala, problema a fost ideea mea stralucita de a lua un coquelet ca sa aibe loc frumos in oala, eh, dar puiutul asta e tare mic, in orice caz mult prea mic pentru pofta si foamea dutzului meu. Doar ca sincer ca sa-l pot macera cum trebuie aveam nevoie de un pui mic! Asadar, ce i-am facut puiului? pai l-am luat l-am spalat si pus la macerat in 50ml de vin alb, 2 linguri de ulei de masline, sucul unei jumatati de lamai, 1 lingurita de sare, un pic de boia si un pic de piper. Deasupra am turnat si o lingura de intr-un pliculet rosu, frumos de amestec de condimente pentru gratar de la? cred ca Fuchs. L-am pus intr-un castron cu capac si l-am lasat in frigider cam vreo 18 de ore. Intr-o oala am pus rondele de vinete, o cutie de ciuperci, 3 cepe mici (esalote) si un ardei gras taiat in felii. In mijlocul coqueletului am introdus doua jumatati de lamaie, un ardei iute feliat si trei catei de usturoi. Intr-o oala mica am dizolvat in 350ml apa fierbinte o jumatate de cub de la Knorr, pe care apoi am varsat-o deasupra coqueletului in oala cu legume. Am acoperit oala cu o bucata de folie de aluminiu si am pus-o la cuptor pentru 2 ore. Cu jumatate de ora inainte sa fie gata, am scos folia, am adaugat un pahar mic de vin alb si seminte de susan deasupra puiului. A fost exceptional, dar putin :)
compozitia din interior