Petitchef

Tarta cu legume la cuptor

Tarta cu legume la cuptor
Super simpla, este o garnitura foarte buna la o friptura de miel sau de vaca.
Deci avem nevoie de o caciulie de usturoi, 1 cana mica de cafea de ulei de data aceasta de flaorea soarelui, 6 canute de dovleac taiat cuburi sau daca va este mai usor dat prin razatoare, un ardei rosu, un fenicul ( este radacina aceea care seamana cu o ceapa dar are gust de Sambuca, este foarte aromat), o legatura de chives sau ceapa verde, o legatura de salvie proaspata, un pachet de foi de placinta si 3-4 felii de branza telemea.
Pare mai complicat, la prima vedere dar hai sa vedeti ca este simpla si promit ca nu va ia mai mult de 40min sa o faceti. Se regleaza cuptorul la 180C, intr-o tava de cuptor se pun cateii de usturoi curatati de coaja, dupa care se adauga tot uleiul. Se baga in cuptor pentru 10 min. cat sa nu se arda dar atentie sa se rumeneasca putin, astfel uleiul prinde o aroma de usturoi.
Se lasa la racit intre timp hai sa facem compozitia de legume, astfel: intr-un vas pe foc se pune dovleacul cu 2 cani mici de apa si se lasa la fiert 10-15 min. apoi se adauga ardeiul taiat in felii mici, feniculul tot infeliat si se mai lasa inca 10min la fiert, se potriveste de sare si piper si se adauga verdeturile taiate, in cazul de fata, chives sau ceapa verde si salvia.Se da deoparte de pe foc se lasa la racit.


Intre timp ca sa nu stati degeaba, se pregateste intr-o tava putin mai mica decat cea de la cuptor, foile se intind una peste alta cu putin ulei din acela in care ati rumetit usturoiul, cu o pensula, sa nu puneti foarte mult, intindeti asa cat sa acopere toata suprafata foii de placinta, dar nu sa facem un stat de ulei, te joci asa cu 7-8 foiapoi puneti compozitia racita de legume, as vrea sa aveti grija ca dovleacul sa fie moale, el se face ca un piure, deasupra legumelor se adauga telemeua smaramitata cu mana. Se baga la cuptor timp de 25 min. pana marginile se fac maronii.
Se serveste calda sau la temperature camerei.
Va doresc pofta buna!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
8 porții
1 h 5 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta rustica cu piersici
Tarta rustica cu piersici
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta regilor cu raclette
Tarta regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu kiwi
Tarta cu kiwi
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează