Super simpla, este o garnitura foarte buna la o friptura de miel sau de vaca.
Deci avem nevoie de o caciulie de usturoi, 1 cana mica de cafea de ulei de data aceasta de flaorea soarelui, 6 canute de dovleac taiat cuburi sau daca va este mai usor dat prin razatoare, un ardei rosu, un fenicul ( este radacina aceea care seamana cu o ceapa dar are gust de Sambuca, este foarte aromat), o legatura de chives sau ceapa verde, o legatura de salvie proaspata, un pachet de foi de placinta si 3-4 felii de branza telemea.
Pare mai complicat, la prima vedere dar hai sa vedeti ca este simpla si promit ca nu va ia mai mult de 40min sa o faceti. Se regleaza cuptorul la 180C, intr-o tava de cuptor se pun cateii de usturoi curatati de coaja, dupa care se adauga tot uleiul. Se baga in cuptor pentru 10 min. cat sa nu se arda dar atentie sa se rumeneasca putin, astfel uleiul prinde o aroma de usturoi.
Se lasa la racit intre timp hai sa facem compozitia de legume, astfel: intr-un vas pe foc se pune dovleacul cu 2 cani mici de apa si se lasa la fiert 10-15 min. apoi se adauga ardeiul taiat in felii mici, feniculul tot infeliat si se mai lasa inca 10min la fiert, se potriveste de sare si piper si se adauga verdeturile taiate, in cazul de fata, chives sau ceapa verde si salvia.Se da deoparte de pe foc se lasa la racit.
Intre timp ca sa nu stati degeaba, se pregateste intr-o tava putin mai mica decat cea de la cuptor, foile se intind una peste alta cu putin ulei din acela in care ati rumetit usturoiul, cu o pensula, sa nu puneti foarte mult, intindeti asa cat sa acopere toata suprafata foii de placinta, dar nu sa facem un stat de ulei, te joci asa cu 7-8 foiapoi puneti compozitia racita de legume, as vrea sa aveti grija ca dovleacul sa fie moale, el se face ca un piure, deasupra legumelor se adauga telemeua smaramitata cu mana. Se baga la cuptor timp de 25 min. pana marginile se fac maronii.
Se serveste calda sau la temperature camerei.
Va doresc pofta buna!