Asta a fost friptura noastra in noaptea de revelion: friptura de porc, iar dupa o cautare pe internet, pot sa spun ca e carne de purcel de lapte fara oase, condimentata in interior, infasurata in suvite subtiri de sunculita si legata cu fir de bucatarie (adica tot un fel de sfoara, dar mai fina... nu rideti ... ).
In poza bucata de carne la care eu i-am pus bucatele de usturoi, salvie, rozmarin, am sarat, piperat si am turnat peste carne un pahar cu vin alb
Acoperim tava cu o folie de alumini si o bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade pe prima treapta de sus a cuptorului pentru circa 30 de minute, dupa care coborim temperatura la 180 de grade, descoperim tava si lasam circa o ora, asta depinde cit de mare e bucata de carne, oricum carnea nu trebuie sa fie uscata ci sa aiba suculet in interior. Din cind in cind luam cu lingura din sosul din tava si turnam pe carne.
Scoatem carnea de la cuptor si cind este calduta, eliminam firul de bucatarie si taiem feliute. Mie mi-a placut mai mult cind s-a racit bine, pentru ca feliutele se pot taia mai subtiri si rnea e mai gustoasa.
Punem un pic de sos pe carne si servim cu salata.