Petitchef

Crini din pasta de zahar

Crini din pasta de zahar Reteta de pasta de zahar o gasiti aici.
Tehnica pe care am folosit-o e accesibila oricui pentru ca nu am folosit ustensile speciale . Am folosit o forma ovala facuta dintr-o conserva mica.

Am facut pasta de zahar , am colorat-o cu colorant rosu alimentar apoi am intins o foaie subtire pe masa tapetata cu zahar pudra.
Cu forma ovala am taiat mai multe petale , calculand ca intr-o floare intra sapte petale.
Fiecarei petale i-am mai taiat un pic din ea cu un cutit astfel incat sa aiba o forma asemanatoare unei lacrimi.
Am modelat cu degetele pistilul care se va pune in centru.
Intr-un cofrag de oua se fac niste cuiburi din staniol.
.Se aseaza pe rand fiecare petala lipinduse intre ele cu un sirop facut din 2 linguri zahar si o lingura apa care se incalzesc pe foc sau in microunde pana se topeste zaharul.
Se aseaza prima data trei petale apoi urmatoarele patru peste cele trei asezate in centru.

Pentru a termina se coloreaza petalele cu colorant rosu in cazul meu astfel.Se pune un pic de culoare in centru florii iar cu o pensula se intinde culoarea spre exterior. Se face o gaura in mijloc iar cand pistilul s-a intarit se aseaza in mijlocul florii.
Se lasa asa cateva ore sau de pe o zi pe alta pana se intaresc. Eu a doua zicand le-am scos din staniol le-am mai lipit un pic petalele intre ele cu royal icing . Dar asta depinde daca e nevoie sau nu.








Comentarii (40):

29/12/2014

Frumos si interesant.Felicitari!

(0) (0) Abuz
30/04/2014

Nu este atat de simplu, pe cat pare!Trebuie multa indemanare si rabdare, dar merita pentru asa un rezultat!Felicitari.

(0) (0) Abuz
06/02/2014

Fara cuvinte

(0) (0) Abuz
05/02/2014

Superbi mai greu cu practica

(0) (0) Abuz
25/01/2014

De unde se poate gasi coloranti ?

(0) (0) Abuz
15/01/2014

Super reteta !!!!!!!

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Ft tare

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Superb.

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Superrrrr

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează