Conserve - pagina 5

105 rețete
Rețetă Tocana cu cartofi, morcovi, mazare, fasole si carnati

Tocana cu cartofi, morcovi, mazare, fasole si carnati

Am desfacut de curiozitate cartofii de la Auchan si voiam sa fac ceva cu ei. Si m-am apucat de scotocit prin casa si mi-a iesit o chestie care i-a placut tare mult. Eu mi-am golit camara de conserve de legume , sigur ca se poate face si din leg
Rețetă Zarzavat congelat pentru ciorbe

Zarzavat congelat pentru ciorbe

Pe ultima sut? de metri (cred c? cele mai multe gospodine ?i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn?), am comis ?i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn?. Într-o variant? foarte simpl?, dup? ve?i vedea. Necesarul de materiale este
Rețetă conservarea frunzelor de vita

conservarea frunzelor de vita

Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite ,in special dinacelea tinere, se spala si se zvanta .Se grupeaza in 10-15 frunze se sareaza ( sare mare) dupa fiecare si se strange sul ,se asaza in borcan si se continua pana ce acesta este plin ( indesat bine
Rețetă Peltea de portocale

Peltea de portocale

Nu am f?cut niciodat? peltea. Mi-aduc aminte îns? c? am mâncat în copil?rie a?a ceva. Nu mia ?tiu cine o f?cuse, dar ?tiu c? era din coac?ze ?i era tare bun?: era ca o dulcea?? mai groas?, ro?iatic? ?i dulce acri?oar?. Acum, dup? atâ?ia ani, m-am gândit c
Rețetă Masline murate, taiate rondele

Masline murate, taiate rondele

Timp de preparare: 70 ore (complexitate medie) Ingrediente: -2 kg masline (eu folosesc masline aproape negre) -6 lamai -5 ardei iuti -s
Rețetă Sos de prune cu ghimbir

Sos de prune cu ghimbir

Nu ?tiu de câte zile calde vom mai avea parte toamna asta, dar sunt convins? c? timp m?car de un gr?tar-dou? va mai fi, pân? d? z?pada. Ocazie bun? pentru a testa ?i voi re?eta asta de sos, pe care eu am încercat-o deja. Poate p?rea ciudat? al?turarea ing
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate marun

Fasole pastai conservata in apa

Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata. Este simpla: Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le cura