V? povesteam aici cum am pus vinete la conservat în ulei. Am mai g?sit o variant? ?i am fost curioas? s? o încerc, mai ales c? aveam la dispozi?ie ni?te vinete mai ciudate, rotunde, foarte mov. Am sp?lat vinetele ?i le-a pus la copt. Nu în cuptor,
Pasta de corcoduse verzi pentru iarna Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe sa se desprinda samburele de pulpa le strecuram si inlaturam sambu
Am desfacut de curiozitate cartofii de la Auchan si voiam sa fac ceva cu ei. Si m-am apucat de scotocit prin casa si mi-a iesit o chestie care i-a placut tare mult.
Eu mi-am golit camara de conserve de legume , sigur ca se poate face si din leg
Pe ultima sut? de metri (cred c? cele mai multe gospodine ?i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn?), am comis ?i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn?. Într-o variant? foarte simpl?, dup? ve?i vedea. Necesarul de materiale este
Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite ,in special dinacelea tinere, se spala si se zvanta .Se grupeaza in 10-15 frunze se sareaza ( sare mare) dupa fiecare si se strange sul ,se asaza in borcan si se continua pana ce acesta este plin ( indesat bine
Nu am f?cut niciodat? peltea. Mi-aduc aminte îns? c? am mâncat în copil?rie a?a ceva. Nu mia ?tiu cine o f?cuse, dar ?tiu c? era din coac?ze ?i era tare bun?: era ca o dulcea?? mai groas?, ro?iatic? ?i dulce acri?oar?. Acum, dup? atâ?ia ani, m-am gândit c
Nu ?tiu de câte zile calde vom mai avea parte toamna asta, dar sunt convins? c? timp m?car de un gr?tar-dou? va mai fi, pân? d? z?pada. Ocazie bun? pentru a testa ?i voi re?eta asta de sos, pe care eu am încercat-o deja. Poate p?rea ciudat? al?turarea ing
Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata. Este simpla: Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le cura
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s