Petitchef

Zarzavat congelat pentru ciorbe

Zarzavat congelat pentru ciorbe
Pe ultima sut? de metri (cred c? cele mai multe gospodine ?i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn?), am comis ?i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn?. Într-o variant? foarte simpl?, dup? ve?i vedea.
Necesarul de materiale este orientativ: eu am avut morcovi, p?stârnac, ?elin?, ardei gras ?i gogo?ar ?i ceva p?trunjel verde, dar se mai pot pune în combina?ie dovlecel, ?elin? ori maz?re proasp?t?.

Toate legumele cur??ate se spal? ?i se las? s? se usuce bine, dup? care se trece la t?ierea lor.

Morcovul, ?elina ?i alte r?d?cinoase pot fi date pe r?z?toarea cu col?i mari. Eu am preferat s? le tai cubule?e, chiar dac? este o opera?iune ceva mai mig?loas?. Verdea?a se taie ?i ea ?i se pun toate într-un vas mare ?i se amestec?.

Problema în cazul acestui mod de a conserva zarzavatul nu este t?ierea legumelor, ci uscarea amestecului, astfel încât, odat? scos din congelator pentru consum, s? nu ai de a face cu un bloc de consisten?a betonului. Iar acest lucru se întâmpl? atunci când legumele t?iate sunt puse la congelat f?r? s? se fi zvântat suficient.
De aceea, este bine ca amestecul de legume t?iate s? fie l?sat o or?-dou? la zvântat într-o tav?, în care s? amesteca?i din când în când. Se poate spune c? legumele sunt suficient de uscate atunci când verdea?a din amestec nu se mai lipe?te de degete. Aceast? variant? de zvântare este recomandat? ?i în cazul verde?urilor puse la congelat deja t?iate.

Este de preferat ca amestecul de legume s? fie pus la congelat ambalat pe por?ii, una pentru fiecare mâncare, în p?h?rele de plastic introduse în pungu?e, de exemplu. Recunosc c? eu am f?cut altfel ?i am pus în pungi mai mari, din ra?iuni care ?in de dimensiunea spa?iului de depozitare.
În momentul consumului, pune?i zarzavatul din congelator direct în mâncare sau îl pute?i c?li pu?in în ulei înainte de a-l ad?uga.
Folosesc de mul?i ani zarzavat conservat în aceast? variant?, pentru c? mi se pare cea mai simpl? dintre toate, iar gustul legumelor nu se schimb? prea tare. De aceea o ?i recomand.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ceviche cu scoici la conservă
Ceviche cu scoici la conservă
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe
Zarzavat pentru ciorbe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe conservat
Zarzavat pentru ciorbe conservat
8 porții
4 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe
15 porții
2 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Verdeturi pentru ciorbe la borcan
Verdeturi pentru ciorbe la borcan
15 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează