Tortellini facuti in casa? da !!
Ingrediente
10
Pentru umplutura:
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
- Intai de toate pregatim umplutura pe care o vom lasa 1 1,5 zile in frigider la odihna.In acest timp aromele se vor intrepatrunde.Se poate pune si ou,insa cum grasimea din mortadella devine o specie de liant,veti vedea ca nu e nevoie sa ingreunam si sa modificam gustul atat de bine echilibrat.
- Nu vom pune sare,deoarece parmezanul,prosciutto si mortadella sunt deja sarate.Intai punem felia de 100 g de muschi de porc intr-o tigaie de teflon incinsa fara ulei si o tostam pe ambele parti cat sa devina alba,nu trebuie sa o lasam prea mult.Lasam apoi la racit.Punem in robot prosciutto,mortadella,si felia de carne patrunsa putin.Le macinam bine,apoi adaugam parmezanul macinat, putina nucsoara si boia de ardei dulce.
- Amestecati cu mana,nu cu lingura pana la omogenizare.Umplutura trebuie sa fie destul de tare ca arome si gust,fiindca tortellini cedeaza putin din savoarea lor in supa in care vor fierbe,fara a pierde insa nimic.
- Din 2 oua si 200 g faina facem un aluat pe care il lasam invelit in folie alimentara pt cca 30-45 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
16/08/2014
Nu i-am incercat, insa cu siguranta vor fi in meniul meu saptamana viitoare! Multumim frumos pentru reteta! Este explicata foarte amanuntit si cu pasiune!