Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
Tortellini sunt un tip de pasta fainoasa cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Desi se pot cumpara din comert, noi va invatam sa ii faceti acasa, in functie de preferinte.
Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
Se taie sunca fin si se amesteca cu parmezanul ras si busuiocul proaspat tocat.
Odata odihnit, aluatul se intinde in grosime cat mai mica, folosind sucitorul sau masina de intins aluatul.
Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
Puneti patratelele taiate unele peste altele pentru a impiedica uscarea aluatului sau acoperiti-le cu folie de plastic. Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc si inchideti patratul astfel incat sa rezulte un triunghi.
Pliati inca o data prin aducerea bazei triunghiului in varf. Apoi, apropiati cele 2 capete in centru, uniti-le, apasandu-le. (Tehnica este vizibila in reteta video de mai jos).
Odata ce toate tortellini sunt asamblate, puneti-le la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
Ce inseamna "se framanta bine"? Niciodata un aluat de paste nu va iesi mai bun decat unul din comert. Asadar, cumparati fratilor Tortellini din comert si preparati-le cum va prieste mai bine. Oricum, atata munca si asteptare nu merita pentru doua portii amarate.
Comentarii:
Excelente !
Ce inseamna "se framanta bine"? Niciodata un aluat de paste nu va iesi mai bun decat unul din comert. Asadar, cumparati fratilor Tortellini din comert si preparati-le cum va prieste mai bine. Oricum, atata munca si asteptare nu merita pentru doua portii amarate.
Bune
Foarte bune dar prea migaloase pentru mine.