Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc

Felul principal
2 porții
Ușor
2 h 5 m

Tortellini sunt un tip de pasta fainoasa cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Desi se pot cumpara din comert, noi va invatam sa ii faceti acasa, in functie de preferinte.

Ingrediente

2

Pentru aluat :

Pentru umplutura :

Materiale

  • Masina pentru intins aluatul (facultativ)

Preparare

Preparare2 ore
Gătire5 min
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 1Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 2Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 3Se taie sunca fin si se amesteca cu parmezanul ras si busuiocul proaspat tocat.
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 4Odata odihnit, aluatul se intinde in grosime cat mai mica, folosind sucitorul sau masina de intins aluatul.
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 5Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 6Puneti patratelele taiate unele peste altele pentru a impiedica uscarea aluatului sau acoperiti-le cu folie de plastic. Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc si inchideti patratul astfel incat sa rezulte un triunghi.
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 7Pliati inca o data prin aducerea bazei triunghiului in varf. Apoi, apropiati cele 2 capete in centru, uniti-le, apasandu-le. (Tehnica este vizibila in reteta video de mai jos).
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 8Odata ce toate tortellini sunt asamblate, puneti-le la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - Preparare etapa 9Et voilà !
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Florica, 19/05/2020

Excelente !

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
John_, 04/07/2020

Ce inseamna "se framanta bine"? Niciodata un aluat de paste nu va iesi mai bun decat unul din comert. Asadar, cumparati fratilor Tortellini din comert si preparati-le cum va prieste mai bine. Oricum, atata munca si asteptare nu merita pentru doua portii amarate.

(0) (0) abuz
Florin, 30/12/2018

Bune

(0) (0) abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/06/2018

Foarte bune dar prea migaloase pentru mine.

(2) (0) abuz