Petitchef

Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc

Tortellini sunt un tip de pasta fainoasa cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Desi se pot cumpara din comert, noi va invatam sa ii faceti acasa, in functie de preferinte.

Felul principal
2 porții
2 ore
5 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

2

Pentru aluat :

Pentru umplutura :

Materiale

  • Masina pentru intins aluatul (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
  • Etapa 2 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Se taie sunca fin si se amesteca cu parmezanul ras si busuiocul proaspat tocat.
  • Etapa 4 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Odata odihnit, aluatul se intinde in grosime cat mai mica, folosind sucitorul sau masina de intins aluatul.
  • Etapa 5 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
  • Etapa 6 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Puneti patratelele taiate unele peste altele pentru a impiedica uscarea aluatului sau acoperiti-le cu folie de plastic. Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc si inchideti patratul astfel incat sa rezulte un triunghi.
  • Etapa 7 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Pliati inca o data prin aducerea bazei triunghiului in varf. Apoi, apropiati cele 2 capete in centru, uniti-le, apasandu-le. (Tehnica este vizibila in reteta video de mai jos).
  • Etapa 8 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Odata ce toate tortellini sunt asamblate, puneti-le la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
  • Etapa 9 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Et voilà !


Poze

Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - poza 2
Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Florica, 19/05/2020

Excelente !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 04/07/2020

Ce inseamna "se framanta bine"? Niciodata un aluat de paste nu va iesi mai bun decat unul din comert. Asadar, cumparati fratilor Tortellini din comert si preparati-le cum va prieste mai bine. Oricum, atata munca si asteptare nu merita pentru doua portii amarate.

(0) (0) Abuz
Florin, 30/12/2018

Bune

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/06/2018

Foarte bune dar prea migaloase pentru mine.

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu cremă de ricotta și busuioc
Paste cu cremă de ricotta și busuioc
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ulei aromat cu busuioc
Ulei aromat cu busuioc
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă O cina in 20 de minunte. Gatiti Tortellini! O cina in 20 de minunte. Gatiti Tortellini! Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează