Se pun pastele la fiert in apa (in clocot) cu sare si un strop de ulei si se fierb conform instructionilor de pe ambalaj, circa 10 minute.Se clatesc sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele, iar, intr-o tigaie sau cratita, preferabil de teflon, se pune smantana. Cand aceasta incepe sa fiarba se arunca parmezanul (cam o cescuta) peste. Amestecati pana se omogenizeaza si incepe sa se ingroase (cam 30 de secunde) si adaugati pastele. Mai lasati la foc mic pentru inca un minut, sa se incalzeasca bine tortellini si sa se imbine cu textura sosului si trantiti-le pe o farfurie. Puneti inca putin parmezan pe deasupra si serviti-le fierbinti.
Cata smantana? ca la parmezan zice o cescuta. si cantitatea asta mi se pare relativa. eu de exemplu prefer cescute mai mari- cafea de macar 100 ml. mama mea are mai mici , cred ca-s de 50 ml. deci? la fel cu smantana. cata???????????
Comentarii:
Foarte buna si rapida atunci cind nu ai timp
Smantana de gatit, parmezan si tortellini, simplu si exact cum o gatesc italienii!big like
Cata smantana? ca la parmezan zice o cescuta. si cantitatea asta mi se pare relativa. eu de exemplu prefer cescute mai mari- cafea de macar 100 ml. mama mea are mai mici , cred ca-s de 50 ml. deci? la fel cu smantana. cata???????????
Foarte buna si usor de preparat!
Foarte gistoase
Smantana se acreste daca e incinsa...chiar naspa