Pt aluat punem faina intr-un castron,facem o gaura in mijloc si punem bicarbonatul stins.Apoi adaugam apa calduta si amestecam compozitia,adaugand treptat fana pana ce obtinem un aluat destul de elastic.
Branza o faramitam cu furculita si o amestecam cu oul batut.
Apoi,rupem bucatele mici de aluat pe care le intindem in foaie subtire,le umplem cu 1 lingura de branza,nu mai mult sa nu cedeze foaia.Inchidem foaia si pe margini apasam ori ci degetele ori cu furculita pt a ne asigura ca nu se vor deschide.
Le prajim intr-o togaie in care am incins ulei,dar nu foarte mult,doar cat sa acopere bine fundul tigaii.Se prajesc la foc potrivit spre mic pt ca au tendinta de a se rumeni foarte repede.
Dupa ce prajit pe ambele parti,le acoperim si le lasam asa pana la servire pt ca altfel se vor intari.Daca le tineti acoperit raman fragede si buune..
Tin sa precizez ca pana la urma nu ajuns la nici un acord in privinta suberecurilor,asa ca ramas datoare cu o portie de suberec cu carne pe care sper ca o voi posta cat de curand.
Comentarii:
Suberek in turceste inseamna turta cu CARNE....deci????????????
Multumesc,chiar acum ma pregatesc sa incerc reteta 1
Sunt f bune trebuie sa incercati macar odata
Excelent! Exista si suberec cu branza.
C'est excellent