Se framanta un aluat din faina , apa , otet si sare care se intinde pe plansa cca 2mm . Se ia margarina topita si se pensuleaza usor pe toata suprafata dupa care se pliaza marginile care se vor intalni la mijlocul lui.
Se ung si acestea cu margarina topita dupa care iar impaturim aluatul si tot asa . Se da cu margarina topita pe toate partile se pune intr-un recipient si se da la rece 20 de minute. Se scoate de la rece aluatul se intinde cu facaletul si repetam operatiunea. Se pune la rece de 3 ori.
Preparam umplutura, fierbem putin gris si apoi il amestecam cu branza . Cand e gata coca se scoate de la rece se imparte in 4 parti . Se unge plansa cu putin ulei si incepem sa intindem fiecare parte cat mai subtire posibil intr-o forma de dreptunghi . Se taie in patru dreptunghiuri mai mici , apoi intindem in mijlocul fiecareia umplutura cu branza.
Se inchide cu colturile opuse unul peste altul , se unge din nou cu ulei sau margarina topita si se aseaza in tava unsa cu ulei cu fata in jos. Acestea se aplatizeaza usor sa fie cat mai subtire si umplutura sa fie distribuita egal inauntru. Avand in vedere ca am o tava destul de mare si o merdenea iasa cam 3/4 din lungimea palmii mi-au intrat 8 merdenele intr-o tava .
Cuptorul trebuie sa fie foarte incins intre 220 si 250 de grade cu cel putin 15 minute inainte. Dupa ce le-am bagat la cuptor la cateva minute cand incep sa se umfle am observat ca s-a uscat unsoarea de pe ele si le-am scos rapid sa le mai pensulez un pic . S-a repetat si la a doua tava . Avand cuptor pe gaz dupa ceva minute am redus un pic din grade ca sa nu se arda partea de jos .
Comentarii:
Super bun
Le- am facut si eu ,sunt ff bune
De cand cautam reteta din patiserii :)