Se faceun aluat fraged din unt faina si un ou.Se adauga zahra brun 2 linguri si 1 lingura rasa de scortisoara.Se framanta bine si apoi se da la rece putin, cam 30 minute minum.Daca nu aveti timp deloc puteti face si asa placintica, nu are nimic.
Intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, folsiti facaletul si obtineti o foaie subtire de cam 1 cm grosime.Se pudreaza tava rotunda cu margini ondulate pentru tarta cu putina faina.Cuptorul trebuie incins din timp.Se intinde prima foaie de aluat.
Deasupra se pune cu lingura din amestecul de mere rase pe care calit putin in tigaie cu 2 linguri zahar brun si o lingurita de scortisoara.Apoi stropit cu esenta de vanilie.Intindem bine merele rase deasupra foii de aluat si apoi aseza si cea de-a doua foaie de aluat tot asa de subtire.
Se traseaza linii ondulate cu unealta de taiat branza sau cu ce va place, importanat e sa ornati frumos ultima foaie.facut din putin aluat si un clopotel si o ramurica de bradut ciupind cu foarfeca aluatul in sus.Apoi coacem pana se rumeneste la cuptor.
Se scoate , se pudreaza cu zahar prin sita, apoi se fac onduleuri pe margine cu sirop de caramel si se pun mici puncte de ciocolata neagra topita la bain marie pe marginea placintei.