Pernute picante de cartofi

Aperitiv
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Punem cartofii le fiert. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare.
  • Adaugam ouale, cascavalul si untul de la frigider date si ele prin razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, sarea si piperul.
  • Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,375 g faina dar se poate in functie de tipul cartofului aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.
  • Obtinem o biluta elastica, pe care o intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat, pe care le prajimintr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).
  • Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici, le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe.

Punctează această reţetă

L Laura Adamache

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelent, multam frumos!Chiar si eu am mancat, desi nu-mi place curry...

abuz