Punem cartofii le fiert. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare.
Adaugam ouale, cascavalul si untul de la frigider date si ele prin razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, sarea si piperul.
Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,375 g faina dar se poate in functie de tipul cartofului aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.
Obtinem o biluta elastica, pe care o intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat, pe care le prajimintr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).
Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici, le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe.
Comentarii:
Excelent, multam frumos!Chiar si eu am mancat, desi nu-mi place curry...