Pernute picante de cartofi
Ingrediente
2
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Punem cartofii le fiert. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare.
- Adaugam ouale, cascavalul si untul de la frigider date si ele prin razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, sarea si piperul.
- Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,375 g faina dar se poate in functie de tipul cartofului aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.
- Obtinem o biluta elastica, pe care o intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat, pe care le prajimintr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).
- Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici, le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe.
Laura Adamache
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelent, multam frumos!Chiar si eu am mancat, desi nu-mi place curry...
Punctează această reţetă