Aripioare dulci-picante cu orez

Ne plac aripioarele de pui mai ales cele picante :) .Aceasta reteta este pe gustul nostru: picanta (cat vrei), dulce,la cuptor, aripioarele nu sunt prajite in ulei, numai bune de mancat.
Ingrediente
3
Pentru glazurat :
Pentru orez :
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 oră
- Aripioarele le condimentam cu 5 spices si putina sare, le asezam in tava de copt, pe care o acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200 grade timp de 20 minute.
- Preparam sosul pt glazurat amestecand toate ingredientele mai putin semintele de susan.
- Dupa 20 minute carnea o scoatem din cuptor si o glazuram cu sosul pregatit.
- O dam din nou la cuptor fara folie, la 220 grade timp de 20 – 25 min sau pana cand se rumeneste bine.
- Daca mai ramane sos la jumatatea timpului, mai glazuram o data si le intoarcem pe cealalta parte.
- Presaram peste ele semintele de susan si mai dam la cuptor 5 minute.
- Cat timp aripioarele sunt la cuptor fierbem orezul in 2 cani de apa, la care adaugam un praf de sare, la mine pe cutie scria 20 minute, deci 20 minute :) .Intre timp curatam legumele, morcovii ii razuim,ceapa o taiem cubulete si ardeiul fasii subtiri, apoi le punem la calit in 2 linguri masline.Le calim timp de 10 minute,adaugam orezul strecurat asezonam cu sare si piper,la final adaugam ceapa verde si mai lasam la foc mic 3-4 minute.Masa este gata:)
Enjoy!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
16/05/2015
Eu le pun in putin ulei si le prajesc, pun apoi sare si piper. Sunt foarte bune si nu ma mai chinui cu atatea fite.