Drojdia se amesteca cu un sfert din cantitatea de zahar,drojdia se va topi.Restul de zahar se topeste in apa calduta.Se toarna drojdia peste faina,sarea,apoi apa si se incepe framantarea.
Se pune si mierea,margarina moale putin cate putin pana o incorporam pe toate.La sfarsit rezulta un aluat moale ca cel de cozonac.Se lasa la rescut pana isi dubleaza volumul.
Apoi,margarina(cele 100g)se freaca cu zaharul vanilat. Cand aluatul a crescut se imparte in 2-3 bucati.Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul,se unge cu margarina vanilata si se impatureste.
Se taie fasii,iar fiecare fasie se taie la randul ei,dar la un capat nu de tot-asa,ca doi craci de pantalon.Se mpleteste si se formeaza mucenicul. Cat se coc mucenicii facem un sirop din apa si miere,proportii 1:1.Siropul se toarna peste mucenicii fierbinti si se lasa pana se racesc sa absoarba tot siropul. Se ung cu miere si se dau prin nuca. Asa insiropati sunt o nebunie.
Comentarii:
Delicioasa
Super
Fff buni!!
Delicios
Arata bine