Mucenici (de post)

Aperitiv
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Ingrediente pentru aluat:

Suplimentar:

Cost estimat: 4.08 (1.02€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Drojdia se amesteca cu un sfert din cantitatea de zahar,drojdia se va topi.Restul de zahar se topeste in apa calduta.Se toarna drojdia peste faina,sarea,apoi apa si se incepe framantarea.
  • Se pune si mierea,margarina moale putin cate putin pana o incorporam pe toate.La sfarsit rezulta un aluat moale ca cel de cozonac.Se lasa la rescut pana isi dubleaza volumul.
  • Apoi,margarina(cele 100g)se freaca cu zaharul vanilat.
    Cand aluatul a crescut se imparte in 2-3 bucati.Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul,se unge cu margarina vanilata si se impatureste.
  • Se taie fasii,iar fiecare fasie se taie la randul ei,dar la un capat nu de tot-asa,ca doi craci de pantalon.Se mpleteste si se formeaza mucenicul.
    Cat se coc mucenicii facem un sirop din apa si miere,proportii 1:1.Siropul se toarna peste mucenicii fierbinti si se lasa pana se racesc sa absoarba tot siropul.
    Se ung cu miere si se dau prin nuca.
    Asa insiropati sunt o nebunie.

Punctează această reţetă

MMIMISOR

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Delicioasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Fff buni!!

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Arata bine

abuz