Mucenici moldovenesti - de post

Desert
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

3

Preparare

Preparare40 min
Gătire20 min
  • Dizolvam drojdia in 1/2 cana de apa(calda) adaugam o lingurita zahar,2 linguri faina si lasam sa creasca 10 minute.Topim margarina cu uleiul,fierbem o cana de apa cu zaharul,vanilia si coaja de lime.Le lasam sa se raceasca.
  • Dupa ce a dospit drojdia o turnam peste faina si incepem sa framantam,adaugand pe rand siropul cu zahar si margarina topita.Framantam aluatul vreo 30 de minute.
  • Dupa ce a crescut il impartim in 20 de parti,facem din fiecare bucata un sul si ii dam forma de 8.Ii asezam intr-o tava unsa cu ulei,ii mai lasam 30 min sa creasca apoi ii dam la cuptor timp de 30 min.
  • Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca, pe unii ii ungem cu miere de albine si ii presaram cu nuca macinata si scortisoara, pe altii ii stropim cu 2 linguri de sirop si ii presaram cu nuca amestecata cu scortisoara.
  • Va spun ca ies foarte pufosi, se desfac fasii, asa sunt de moi..si sunt si foarte gustosi!

Punctează această reţetă

EEllis

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Sunt extraordinar de buni.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent beton buna!!!!!!!!!!!!!!&este cea mai buna din lume

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mai ai o reteta pt ami multe portii dar gramajul e acelasi.. 3 portii ? imparti aluatul in 20 de bucati ? ciudatel explicat. in fine..

abuz

anonymous

O reteta ff reusita

abuz

anonymous

Foarte buni

abuz

anonymous

PERFECTA!

abuz

anonymous

Nu bun lol

abuz

anonymous

Am sa incerc si eu si am sa revin cu comentarii...va pup

abuz

anonymous

Au iesit deliciosi1

abuz

anonymous

O sa incerc si eu
sper sa-mi iasa

abuz