Dizolvam drojdia in 1/2 cana de apa(calda) adaugam o lingurita zahar,2 linguri faina si lasam sa creasca 10 minute.Topim margarina cu uleiul,fierbem o cana de apa cu zaharul,vanilia si coaja de lime.Le lasam sa se raceasca.
Dupa ce a dospit drojdia o turnam peste faina si incepem sa framantam,adaugand pe rand siropul cu zahar si margarina topita.Framantam aluatul vreo 30 de minute.
Dupa ce a crescut il impartim in 20 de parti,facem din fiecare bucata un sul si ii dam forma de 8.Ii asezam intr-o tava unsa cu ulei,ii mai lasam 30 min sa creasca apoi ii dam la cuptor timp de 30 min.
Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca, pe unii ii ungem cu miere de albine si ii presaram cu nuca macinata si scortisoara, pe altii ii stropim cu 2 linguri de sirop si ii presaram cu nuca amestecata cu scortisoara.
Va spun ca ies foarte pufosi, se desfac fasii, asa sunt de moi..si sunt si foarte gustosi!
Comentarii:
Sunt extraordinar de buni.
Excelent beton buna!!!!!!!!!!!!!!&este cea mai buna din lume
Mai ai o reteta pt ami multe portii dar gramajul e acelasi.. 3 portii ? imparti aluatul in 20 de bucati ? ciudatel explicat. in fine..
O reteta ff reusita
Foarte buni
PERFECTA!
Nu bun lol
Am sa incerc si eu si am sa revin cu comentarii...va pup
Au iesit deliciosi1
O sa incerc si eu
sper sa-mi iasa