Asadar pus drojdia si zaharul im cuva MP si pornit programul de framantat.Cu capacul ridicat in timp ce ea framanta pus pe rand: cate un galbenus, romul, uleiul,coaja de portocala, sarea, laptele si la urma faina cernuta. pus capacul si lasat sa-si faca treaba mai departe.Intre timp frecam untul cu zaharul. O cratita pt copt o ungem bine cu unt.
Cand a crescut suficient, cat sa-si dubleze volumul, pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de 4 mm grosime.Ungem foaia cu unt si presaram nuca, rulam aluatul si-l taiem felii de cate 5 cm latime.
Partea ca va fi baza ruloului o strangem putin la un capat pt a nu curge untul si il punem in cratita. Lasam cam 3 cm distanta intre ele pt a avea loc sa creasca.Acoperim oala cu un prosop curat si lasam la crescut timp de 30 minute dupa care o bagam in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu.
Intre timp fierbem siropul 2-3 clocote.Cand cuibul de viespi este copt se unge cu acest sirop si se mai da la cuptor 10 minute.Se servesc calde sau reci, desprinzand usor unele de altele.
Comentarii:
Multumesc