Se pune apa la fiert si cind a inceput s afoiarba se pun frunzele de dafin, boabele de piper, otetul ,sarea si creierul.Se fierbe la foc potrivit ca. 5 min, daca creierul este proaspat.
Daca creierul este congelat se pune in apa rece, impreuna cu ce am descris mai sus sis e lasa la foc micut sa fiarba ca 20-30 min. pina ce se observa ca, creierul sa inchegat.Creierul fiert se strecoara si se clateste cu apa rece.Eventual se curata de pielite., de oscioare,de resturile care eventual mai ramin.
Se pregatesc 3 recipiente.Unul cu faina, unul cu ou batut amestecat cu ceva sare, piper, nucsoara si zeama de lamiieBogdana a zis ca se paseaza. zic ca mai bine sa se taie cu cutitul bucatele marunte, din care se formeaza chiftele sau li-se dau forma mititeilor, se trec prin faina, ou si pesmet, dupa care se prajesc in uleiul bine inins.
Daca cumva masa de creier este prea moale,se poate adaouga 1lc faina.Iar daca crusta de Panne o doriti mai groasa/crocanta, eu procedez asa;cind bat oul amestec in el si 1-2ls de faina.In amestecul de creier, se pot taia si verdeturi ca de ex. frunze de patrunjel, usturoi.
Iar daca pesmetul doriti sa fie mai gustos sau o alta nota in gust, puteti amesteca in el, Fulgi zdrobiti de Porumb,Griu, Cocos. Dupa cum se observa in poza , avut si ceva Champignons in frigider si facut si pe ei pane.servit linga, lamiie, salata verde si Sauce Tartare.
Se poate foarte bine sa se serveasca si alte garnituri, ca de ex.cartofi natur, cartofi fierti si trecuti prin in unt fierbinte si presarati cu patrunjel, garnitura de orez fiecare ce doreste sau cit e de mare foamea.
M-am referit la prescurtari. Este important sa intelegem cantitatile. Faptul ca mi-ati raspuns atat de prompt cu un text ce fusese scris inaintea comentariului meu (un text, de altfel, grobian, pe care nu il merit, eu nefiind niciodata nepoliticoasa nici cu autoarele blogului, si nici cu comentatoarele (desi imi dau seama acum, unele nu au nici maniere, si nu stau bine nici cu gramatica).
Comentarii (16):
M-am referit la prescurtari. Este important sa intelegem cantitatile. Faptul ca mi-ati raspuns atat de prompt cu un text ce fusese scris inaintea comentariului meu (un text, de altfel, grobian, pe care nu il merit, eu nefiind niciodata nepoliticoasa nici cu autoarele blogului, si nici cu comentatoarele (desi imi dau seama acum, unele nu au nici maniere, si nu stau bine nici cu gramatica).
Sper ca ai inteles ce a vrut sa spuna ca nu facem gramatica aicea, santeti tare destepte sa pupati in cur pe altii
Supa crema de dovleac
O reteta foarte buna !NU TREBUIE SA TAXAM GRESELILE DE ORTOGRAFIE ,PENTRU CA S-A GRABIT GATITUL ESTE O ARTA SI NECESITA MULT TIMP !
Au avut un gust cam gretos din cauza ortografiei!
Saraca limba româna!
Super
Naspa
Gustos
Multumesc pt ajutor