Creierul se curata de pielite, se cauta bine de eventuale bucatele de os si se pune in apa rece pana iese tot sangele. Apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare si putin otet la foc potrivit.
Se scoate, cu atentie sa se sfarame, cu spumiera si se se pune la racit intr-o sita pt a se scurge de apa.
Creierul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in ulei incins pe amandoua partile.
Se pune pe un servetel de hartie pt a absoarbe grasimea.Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi, orez, legume sau ce va place.
Se da un mic clocot creierului in putina apa, sare si 1 lingura otet, deoarece prin aceasta metoda creierul se strange putin si devine mult mai usor de manevrat inainte de a fi pus la prajit. Daca se curata de pielita ininte de a fi prajit (si fara a fi oparit putin) se manevreaza foarte greu si se desface in bucatele mici. Daca se opareste cu pielita, dupa acest procedeu se va curata foarte usor si ramane bucata intreaga. Reteta e corecta ..felicitari!
In primul rand nu se fierbe se face ca pe schnitzel se curata bine si poti sa-l tii in apa rece ca sa iasa tot sangele dar el este foarte fraged si se coace imediat.
Eu nu fierb creierul deloc il curat de pelita il condimentez cu piper si putina sare il dau prin ou si faina si apoi al prajesc la foc iute exact ca la snitele.
Eu de creier cu os n-am mai auzit. Apoi "se scoate cu atentie sa se sfarame" si eu care credeam ca trebuie sa ramana intreg. "pt a absoarbe grasimea" nu e Limba romana, acolo se zice "a absorbi". Ar trebui sa te mai controlezi cand scrii, aici nu esti pe bucataras.ro sa-ti faci de cap!
Comentarii (24):
Se da un mic clocot creierului in putina apa, sare si 1 lingura otet, deoarece prin aceasta metoda creierul se strange putin si devine mult mai usor de manevrat inainte de a fi pus la prajit. Daca se curata de pielita ininte de a fi prajit (si fara a fi oparit putin) se manevreaza foarte greu si se desface in bucatele mici. Daca se opareste cu pielita, dupa acest procedeu se va curata foarte usor si ramane bucata intreaga. Reteta e corecta ..felicitari!
Explicatii corecte, usor de urmat. A iesit perfect. Multumiri.
Este o delicatesa!Cam greu pentru digestie, dar merita incecat, eu nu mai pun in apa cu otet, si tot asa de gustos este!
Super bun
Se poate pune si la cuptor? sa evitam prajirea in ulei?
In primul rand nu se fierbe se face ca pe schnitzel se curata bine si poti sa-l tii in apa rece ca sa iasa tot sangele dar el este foarte fraged si se coace imediat.
Eu nu fierb creierul deloc il curat de pelita il condimentez cu piper si putina sare il dau prin ou si faina si apoi al prajesc la foc iute exact ca la snitele.
Eu de creier cu os n-am mai auzit. Apoi "se scoate cu atentie sa se sfarame" si eu care credeam ca trebuie sa ramana intreg. "pt a absoarbe grasimea" nu e Limba romana, acolo se zice "a absorbi". Ar trebui sa te mai controlezi cand scrii, aici nu esti pe bucataras.ro sa-ti faci de cap!
Super! Acum gatesc si eu.
GOOD!!!