Deci, treaba sta cam asa: se spala in mai multe ape creierul; se lasa in apa rece pentru cca. 10-15 minute, dupa care se curata de firisoarele rosii si eventualele membrane.
Se fierbe in apa cu sare (nu multa), ceapa, morcov, boabe de piper si dafin. La foc mic.
Dupa ce s-a racit, se da prin faina (fiecare bucata), ou batut si pesmet. Se prajeste in ulei incins .Se scot bucatile pe un platou si se presara cu verdeata tocata.
Creierul pane se mananca fierbinte cu salata de rosii...sau cu ce va pica bine.
Comentarii (14):
Super delicios, nu te mai saturi
Reteta este arhicunoscuta, de ce o mai postezi?!
F.f.bun
Şi oţetul unde este ? păi se face praf dacă nu pui o lingură de oţet în apă care să strângă creerul ...în rest bine
FOARTE BUN
Foarte bun pentru cei care nu tin dieta.
Nu am facut niciodata dar o sa incerc cred ca iese foarte gustos
Excelent
EXCELENT DE BUN.CORNELIU.P.ONESTI-BC.
FOARTE BUN