Creier pane
Ingrediente
Preparare
- Creierul se spala si se curata. Se pune la fiert 1 litru apa cu 25 ml otet si 1 lingurita sare, cand apa da in clocot se pun bucatile de creier si se lasa la fiert cca 10-15 min, apoi se scot si se lasa la racit.
- Se condimenteaza cu sare si piper macinat. Din ou si faina facem un aluat putin mai gros ca cel de clatite, tavalim bucatile de creier prin el si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Diana Lucia
Sunt o mare consumatoare de creier pane. Uneori, dupa ce le dau prin faina si ou, eu le dau si prin pesmet. Nu se compara la gust cu nimic altceva, este demential.
INTREBARE: De unde se mai poate cumpara creier (congelat, desigur, ca proaspat...nicio sansa)?
George
Super rețeta!
Constantin - Miluta
A trecut putin timp de cand deja m-am saturat de creier pane dupa aceasta formidabila reteta. Foarte utila recomandarea cu fiertul creierului inainte. Savuros!
P.S. Am avut o cantitate generoasa de creier, asa ca am facut totul x 2
Cristian
Sunt cam carcotas, dar nu am gasit nimic de obiectat! Tocmai am facut si noi, acasa, creier pane, practic aceeasi reteta! O sugestie de la sotia mea: inainte de introducerea in tigaie, sa presarati un pic de susan! Felicitari!
Nico
Super gustos
anonymous
Superrrr!!
anonymous
Acum fac pt prima oara va spun dupa
anonymous
Eu, nu fierb creieru.... doar il dau prin faina amestecata cu ou ,sare , piper. ...Este EXCELENt cu SALATA. Pt DINNER.
anonymous
Foarte bun
anonymous
Cred ca e foarte buna!
Punctează această reţetă