Preparare: in galetusa de la masina de paine turnat: laptele, sarea, zaharul, uleiul, vanilia, faina si drojdia. dat drumul masinii si lasat sa framante. Daca doriti sa le faceti de post, inlocuiti laptele cu apa minerala.
Dupa ce s-a framantat aluatul, il scoatem, il cantariti daca doriti si il impartiti in doua, sa aveti doua bile de aceesi greutate.
Cacaua o dizolvam in putin lapte si o adaugam intr-una din bile si omogenizam bine. Cele doua aluaturi le lasam la crecut pana isi dubleaza volumul.
Fiecare bila o impartim in 4. Luam o parte din aluatul maro si il intindem, dandu-i o forma rotunda. La fel procedam si cu cel alb. Suprapunem foile, le mai dam usor cu sucitorul si impartim in 8. Pe fiecare triunghi asezam gem de gutui.
Rulam, dand forma de corn. Le dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20 de minute. Cat sunt calde le dam prin sirop. Daca va place, le puteti tavali si prin nuca de cocos.
Comentarii:
Eu am incercat varianta de post si sunt foarte gustoase
Super bune
Super!
Sunt foarte bune