Chifle aromate cu usturoi

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
2 h 40 m

Ingrediente

4

Umplutura:

Preparare

Preparare2 ore
Gătire40 min
  • Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si 2-3 linguri de apa calduta. Lasam 10min.
  • Cernem faina intr-un vas, punem sarea, zaharul, amestecam, apoi turnam drajdia si apa minerala, frmantam , adaugand pe rand si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluatul neted.
  • Acoperim vasul cu folie alimentara, sa lasam la crescut , intr-un loc ferit de curenti de aer.
  • Pe masa presarata cu faina, punem aluatul si-l impartim in 8-10 bucati egale , si le facem cate o taietura pe mijloc..dar fara a taia pana jos. Le mai lasam la crescut inca 10-150min.
  • Amestecam bine margarina, usturoiul , verdeata , sare si piper, pana obtinem o pasta omogena.
  • Aceasta umplutura o punem in fiecare taietura a chiflelor.Dam la cuptor, incalzit in prealabil , 25-30min, la foc potrivit (180*).
MMona P

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

De ce o mai ferim de curenti de aer daca punem folie deasupra

am gătit această rețetă
abuz

Bianca

Bune tare!

am gătit această rețetă
abuz