Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si 2-3 linguri de apa calduta. Lasam 10min.
Cernem faina intr-un vas, punem sarea, zaharul, amestecam, apoi turnam drajdia si apa minerala, frmantam , adaugand pe rand si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluatul neted.
Acoperim vasul cu folie alimentara, sa lasam la crescut , intr-un loc ferit de curenti de aer.
Pe masa presarata cu faina, punem aluatul si-l impartim in 8-10 bucati egale , si le facem cate o taietura pe mijloc..dar fara a taia pana jos. Le mai lasam la crescut inca 10-150min.
Amestecam bine margarina, usturoiul , verdeata , sare si piper, pana obtinem o pasta omogena.
Aceasta umplutura o punem in fiecare taietura a chiflelor.Dam la cuptor, incalzit in prealabil , 25-30min, la foc potrivit (180*).
Comentarii:
De ce o mai ferim de curenti de aer daca punem folie deasupra
Bune tare!