Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldutz si un pic din zahar, amestecam .
Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada. Apa minerala o puneti proaspata din sticla exact cand se pun toate in castron, n-o lasati pe masa dinainte.
Incepem sa amestecam cu lingura de lemn, pana se omogenizeaza cat de cat, dupa aia eu am inceput sa framant cu mainile.
Cand se incepe framantarea cu mainile , se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr). Rezulta un aluat moale si elastic, care se acopera cu o carpa umeda si se lasa cam 30-40 minute. pana-si dubleaza volumul.
Se scoate pe masa infainata, nu mai trebuie framantat se imparte in 16 parti egale, se fac bile, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa pe masa cam 15 minute sa se mai creasca. Se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte , se presara cu susan sau cu mac sau raman asa simple. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.