Chifle pentru hamburger sau sandwich -2-

Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldutz si un pic din zahar, amestecam .
- Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada. Apa minerala o puneti proaspata din sticla exact cand se pun toate in castron, n-o lasati pe masa dinainte.
- Incepem sa amestecam cu lingura de lemn, pana se omogenizeaza cat de cat, dupa aia eu am inceput sa framant cu mainile.
- Cand se incepe framantarea cu mainile , se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr). Rezulta un aluat moale si elastic, care se acopera cu o carpa umeda si se lasa cam 30-40 minute. pana-si dubleaza volumul.
- Se scoate pe masa infainata, nu mai trebuie framantat se imparte in 16 parti egale, se fac bile, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se lasa pe masa cam 15 minute sa se mai creasca. Se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte , se presara cu susan sau cu mac sau raman asa simple. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă