Pentru deasupra-un galbenus,putin lapte si mac. Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldut si putin din zahar. Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada.
Apa minerala se pune din sticla exact cand se pun toate in castron.Se amesteca cu lingura de lemn,pana se omogenizeaza cat de cat,apoi se framanta cu mainile si se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr). Rezulta un aluat moale si elastic,se acopera si se lasa cam 30-40 min pana isi dubleaza volumul.
Se scoate pe masa infainata, fara a mai framanta. Se imparte in 16 parti egale, se fac bile,se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu gura unui pet apasat usor pe mijlocul fiecarei chifle.Se lasa pe masa cam 15 min sa mai creasca. Se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte (amestecul sa nu fie rece).
Se presara cu mac.Se dau in cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 min ( pana se rumenesc deasupra si dedesubt).