Chifle pistolet cu secara
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.87Euros€ (0.22€/porție)
Rețete inrudite
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Urmeaza :
apa, cele 3 tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si untul. Se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga drojdia. - Desi la baza e un aluat greu, oricat de mult s-ar incapatana sa creasca a gasit ac de cojocul lui : il pun pe programul de framantare, nu o data, ci de doua ori, pana cand se da batut si creste mare si pufos.
- Si daca nici asta nu i-a ajuns, dupa ce s-a framantat atat, il rupem bucati bucatele pana cand ies 12 chifle ovale de toata frumusetea.
- Le lasam sa se umfle de invidie pe o suprafata presarata cu faina cam vreo 45 de minute, dupa care le aplicam o pensula - doua cu apa , pudram cu faina si in final le aplicam pedeapsa capitala : cu coada unei liguri de lemn apasam pe mijloc pana cand sunt aproape separate in jumatate.
- Nu le dam timp de ragaz, ci le aruncam in cuptorul fierbinte, la foc marisor, sa se rumeneasca. Nu mult, vreo 15 minute sunt de ajuns. Cam asta e productia dupa vreo 4 ore de distractie.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 469Kcal
- Carbo: 83.9g
- Grăsimi: 6.4g
- Grăsimi sat.: 3.8g
- Proteine: 15.8g
- Fibre: 4.4g
- Zahăr: 8.5g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (203g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!