Urmeaza : apa, cele 3 tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si untul. Se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga drojdia.
Desi la baza e un aluat greu, oricat de mult s-ar incapatana sa creasca a gasit ac de cojocul lui : il pun pe programul de framantare, nu o data, ci de doua ori, pana cand se da batut si creste mare si pufos.
Si daca nici asta nu i-a ajuns, dupa ce s-a framantat atat, il rupem bucati bucatele pana cand ies 12 chifle ovale de toata frumusetea.
Le lasam sa se umfle de invidie pe o suprafata presarata cu faina cam vreo 45 de minute, dupa care le aplicam o pensula - doua cu apa , pudram cu faina si in final le aplicam pedeapsa capitala : cu coada unei liguri de lemn apasam pe mijloc pana cand sunt aproape separate in jumatate.
Nu le dam timp de ragaz, ci le aruncam in cuptorul fierbinte, la foc marisor, sa se rumeneasca. Nu mult, vreo 15 minute sunt de ajuns. Cam asta e productia dupa vreo 4 ore de distractie.