Chifle pistolet cu secara

Altele
Foarte ușor
35 min
469 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.87 (0.22€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Urmeaza :
    apa, cele 3 tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si untul. Se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga drojdia.
  • Desi la baza e un aluat greu, oricat de mult s-ar incapatana sa creasca a gasit ac de cojocul lui : il pun pe programul de framantare, nu o data, ci de doua ori, pana cand se da batut si creste mare si pufos.
  • Si daca nici asta nu i-a ajuns, dupa ce s-a framantat atat, il rupem bucati bucatele pana cand ies 12 chifle ovale de toata frumusetea.
  • Le lasam sa se umfle de invidie pe o suprafata presarata cu faina cam vreo 45 de minute, dupa care le aplicam o pensula - doua cu apa , pudram cu faina si in final le aplicam pedeapsa capitala : cu coada unei liguri de lemn apasam pe mijloc pana cand sunt aproape separate in jumatate.
  • Nu le dam timp de ragaz, ci le aruncam in cuptorul fierbinte, la foc marisor, sa se rumeneasca. Nu mult, vreo 15 minute sunt de ajuns. Cam asta e productia dupa vreo 4 ore de distractie.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 469Kcal
  • Carbo: 83.9g
  • Grăsimi: 6.4g
  • Grăsimi sat.: 3.8g
  • Proteine: 15.8g
  • Fibre: 4.4g
  • Zahăr: 8.5g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (203g)
Bunatati de la OanaBunatati de la Oana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: