Chifle cu cerneala de sepie

votează acum
Acompaniamente
Ușor
3 h 45 m

Ce ziceti sa pregatim impreuna chifle negre cu cernela de sepie? La reteta Burger Monster am folosit aceste chifle pregatite de noi. O idee buna pentru o masa de Halloween! Textura teribil de moale o sa va surprinda, nu o sa va sperie! :) Detalii in reteta si in videoclip.

Ingrediente

7

Materiale

  • Robot de patiserie cu carlig
  • pensula

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare3 ore
Gătire15 min
  • Chifle cu cerneala de sepie - Preparare etapa 1Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Faceti o gropita si puneti drojdia. Adaugati oul, laptele, apa, apoi cerneala de sepie. Framantati aproximativ 10 min la viteza 3.
  • Chifle cu cerneala de sepie - Preparare etapa 2Se incorporeaza untul putin cate putin.Formati o bila din aluat si lasati sa se odihneasca 1h 30 min la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat.
  • Chifle cu cerneala de sepie - Preparare etapa 3Degajati aluatul si formati bile mici de aluat de 120 gr fiecare. Aranjati bilele distantate pe o tava de copt captusita cu hartie pergament si lasati sa stea 1 h 30 min la temperatura camerei.
  • Chifle cu cerneala de sepie - Preparare etapa 4Ungeti bilele cu ulei (sau albus de ou: vezi observatiile), apoi presarati generos cu seminte de susan.
  • Chifle cu cerneala de sepie - Preparare etapa 5Coaceti 15 min la 200°C.
  • Chifle cu cerneala de sepie - Preparare etapa 6Gata! Le puteți folosi pentru a face un burger monstruos daca doriti!

Punctează această reţetă

Observații

Ulei: Am folosit ulei pentru a unge chiflele si pentru a tine semintele de susan lipite, dar va sfatuim sa folosiți albus de ou.

Drojdie: Am folosit drojdie proaspata. Puteti inlocui cu drojdia uscata diluata anterior cu putina apa calda puțin. Evitati sa puneti sarea si zaharul in contact cu drojdia. In prezenta sarii sau a zaharului, drojdia isi pierde proprietatile.

Cerneala de sepia: pentru a utiliza cantitatea maxima de cerneala din pachet, nu ezitati sa o diluați cu apa!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: