Ce ziceti sa pregatim impreuna chifle negre cu cernela de sepie? La reteta Burger Monster am folosit aceste chifle pregatite de noi.
O idee buna pentru o masa de Halloween! Textura teribil de moale o sa va surprinda, nu o sa va sperie! :)
Detalii in reteta si in videoclip.
Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Faceti o gropita si puneti drojdia. Adaugati oul, laptele, apa, apoi cerneala de sepie. Framantati aproximativ 10 min la viteza 3.
Se incorporeaza untul putin cate putin.Formati o bila din aluat si lasati sa se odihneasca 1h 30 min la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat.
Degajati aluatul si formati bile mici de aluat de 120 gr fiecare. Aranjati bilele distantate pe o tava de copt captusita cu hartie pergament si lasati sa stea 1 h 30 min la temperatura camerei.
Ungeti bilele cu ulei (sau albus de ou: vezi observatiile), apoi presarati generos cu seminte de susan.
Coaceti 15 min la 200°C.
Gata! Le puteți folosi pentru a face un burger monstruos daca doriti!
Ulei: Am folosit ulei pentru a unge chiflele si pentru a tine semintele de susan lipite, dar va sfatuim sa folosiți albus de ou.
Drojdie: Am folosit drojdie proaspata. Puteti inlocui cu drojdia uscata diluata anterior cu putina apa calda puțin. Evitati sa puneti sarea si zaharul in contact cu drojdia. In prezenta sarii sau a zaharului, drojdia isi pierde proprietatile.
Cerneala de sepia: pentru a utiliza cantitatea maxima de cerneala din pachet, nu ezitati sa o diluați cu apa!