Petitchef

Chifle pufoase

Altele
4 porții
30 min
25 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • 1. Se pregateste aluatul la masina de paine, alegand programul pentru framantare si dospire. Se pun ingredientele in ordinea precizata in manualul masinii de paine ( intai cele lichide, apoi cele solide).
  • 2. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in bilute, de aproximativ 50-60 grame.
  • 3. Intre timp avem grija sa punem la fiert o oala cu 2 litri de apa si adaugam in aceasta bicarbonatul si o lingura de sare
  • 4. Cand apa incepe sa fiarba punem si 4-5 bile de aluat, apoi le intoarcem de pe-o parte pe alta; acestea nu trebuie sa stea mai mult de 30 de secunde in apa clocotita.
  • 5. Dupa ce au fost oparite, chiflutele se scot direct pe hartia de copt (in tava care va merge la cuptor), apoi le crestam cu un cutit bine ascutit si le presaram deasupra seminte sau sare grunjoasa.
  • 6. Dam painicile la copt cca 20-25 minute, la foc maricel ( pentru cine are cuptor electric se recomanda o temperatura de 220 grade).


Poze

Chifle pufoase
Chifle pufoase - poza 2
Chifle pufoase - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Costina, 31/05/2020

In fotografii arata f bine numai ca reteta are ceva erori….. Doamne fereste cu atata sare si bicarbonat mi-ar place sa stiu si ce gust are , sau daca e comestibil . ATENTIE mare la ingrediente .,

(0) (0) Abuz
sylex57, 01/03/2014

Se numesc chifle Laugenbrot, si aluatul se
poate framanta si manual, nu e nevoie
neaparat de masina de paine. Dospitul
dureaza 30 de minute, iar in loc de drojdie
uscata se poate pune 25 g drojdie proaspata.

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Interesanta reteta, dar nu toata lumea are masina de paine!

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Yamiiiii...

(0) (0) Abuz
15/05/2013

Excelente

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Doamne ce bine arata.

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Imi place ideea.

(0) (0) Abuz
18/08/2012

Elegant

(0) (0) Abuz
18/03/2012

Fain!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3 h 45 m
Ușor
Rețetă Chifle cu raclette
Chifle cu raclette
9 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Fursecuri cu ciocolată făcute la thermomix
Fursecuri cu ciocolată făcute la thermomix
4 porții
27 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează