Untul moale la temperatura camerei mixat bine impreuna cu crema de branza. Adaugat 100 g zahar (pudra) si mixat pana obtinut o crema fina.
Ouale separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecat cu praful de copt si adaugat-o la crema, mixand usor.
Albusurile batut spuma tare cu un praf de sare. adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si mixat pana obtinut o bezea lucioasa. turnat peste amestecul cu branza si omogenizat.Copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu,pana s-a rumenit deasupra.
Se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.
Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava.Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele.