Branzoaice

Branzoaice
Aperitiv
Foarte ușor
1 h 56 m

Ingrediente

3

Preparare

Preparare1 oră
Gătire56 min
  • Se cerne intr-un vas faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, margarina, drojdia, smantana, zaharul, esenta si trepat laptele fierbinte (se toarna putin lapte se amesteca bine, iar putin lapte iar se amesteca).
  • Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas se adauga uleiul.
    Se omogenizeaza din nou apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute, dupa care foaia de aluat se intinde si se taie forme rotunde ceva mai mari (sau se fac direct )
  • Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia...si inevitabil, va curge)
  • Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia...si inevitabil, va curge)
  • Se pune deasupra fiecarei "rotite" de aluat cate 2-3 linguri branza (pe mijloc).
  • Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca.
    Se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor pe foc potrivit.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

TAREEEEEEEEEEEEEEEE

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Sunt foarte bune !!

abuz

anonymous

Foarte bine arata

abuz

anonymous

Ami plac foarte mult , ca nu sunt prajite an ulei

abuz

anonymous

E foarte bune
super bune

abuz

anonymous

Super bune!!!

abuz

anonymous

Astept sa le introduc in cuptor,cred ca vor fi bune

abuz

anonymous

Este o reteta buna

abuz

anonymous

Am sa le incerc si eu,sunt delicioase

abuz

anonymous

Excelent

abuz
  • pagina 1 / 2