Branzoaice
Ingrediente
6
Pentru aluat :
Pentru umplutura:
Preparare
Preparare50 min
Gătire20 min
- Pentru inceput se face maiaua, adica drojdia se pune in 50 ml lapte caldut (sa nu fie foarte cald pentru ca drojdia nu mai creste),si o lingura de zahar. Se pun langa o sursa de caldura pana cand fermenteza.
Faina se cerne si se pune intr-un castron mai mare cu zaharul vanilat, ouale, zaharul. - Laptele se incalzeste pe foc si se pune untul in el pana se topeste. Se toarna peste faina maiaua, si laptele caldut, se amesteca foarte bine pana cand reiese o coca care se desprinde de pe vas. Daca este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina. Se framanta pret de 15-20 minute iar apoi se lasa la crescut 1 ora.
- Cat timp aluatul este la crescut, se face umplutura, adica branzica de vaci se amesteca cu ouale, coaja rasa de lamaie, zaharul, si stafidele pe care eu le-am pus la inmuiat in esenta de portocale cu apa calduta. Se amesteca toate si gata umplutura.
Sa nu uitam sa aprindem cuptorul. - Dupe ce aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde cu sucitorul pe masa de lucru. Se taie patrate mari si se impletesc astfel: se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
- Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga la cuptor.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super delicioasa
anonymous
Delicioaseeeee!Eu am facut !
anonymous
Arata super ,am facut si eu sa vedem cum o sa fie la gust dupa ce termin.
anonymous
Foarte bune
anonymous
Foarte buna!
anonymous
Tare
anonymous
Am incercat-o azi si a iesit super! Mi s-a parut interesanta modalitatea de impletire, au iesit foarte frumoase!
anonymous
Ff buna
anonymous
Super!!!!!!!!!1
anonymous
Super aspect,super gust!
Punctează această reţetă