Petitchef

Branzoaice

Aperitiv
6 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat :

Pentru umplutura:

Preparare

  • Pentru inceput se face maiaua, adica drojdia se pune in 50 ml lapte caldut (sa nu fie foarte cald pentru ca drojdia nu mai creste),si o lingura de zahar. Se pun langa o sursa de caldura pana cand fermenteza.
    Faina se cerne si se pune intr-un castron mai mare cu zaharul vanilat, ouale, zaharul.
  • Laptele se incalzeste pe foc si se pune untul in el pana se topeste. Se toarna peste faina maiaua, si laptele caldut, se amesteca foarte bine pana cand reiese o coca care se desprinde de pe vas. Daca este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina. Se framanta pret de 15-20 minute iar apoi se lasa la crescut 1 ora.
  • Cat timp aluatul este la crescut, se face umplutura, adica branzica de vaci se amesteca cu ouale, coaja rasa de lamaie, zaharul, si stafidele pe care eu le-am pus la inmuiat in esenta de portocale cu apa calduta. Se amesteca toate si gata umplutura.
    Sa nu uitam sa aprindem cuptorul.
  • Dupe ce aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde cu sucitorul pe masa de lucru. Se taie patrate mari si se impletesc astfel: se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
  • Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga la cuptor.


Poze

Branzoaice
Branzoaice - poza 2
Branzoaice - poza 3
Branzoaice - poza 4
Branzoaice - poza 5
Branzoaice - poza 6
Branzoaice - poza 7
Branzoaice - poza 8
Branzoaice - poza 9
Branzoaice - poza 10

Întrebări:




Comentarii (20):

08/02/2015

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Delicioaseeeee!Eu am facut !

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Arata super ,am facut si eu sa vedem cum o sa fie la gust dupa ce termin.

(0) (0) Abuz
22/02/2014

Foarte bune

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Tare

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Am incercat-o azi si a iesit super! Mi s-a parut interesanta modalitatea de impletire, au iesit foarte frumoase!

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Ff buna

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super!!!!!!!!!1

(0) (0) Abuz
19/11/2013

Super aspect,super gust!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Mojito royal cu prosecco
Mojito royal cu prosecco
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează