Petitchef

Brânzoaice

Brânzoaice = Gogoși cu brânză.
Eu așa le cunosc de mică, de la bunica mea din zona Buzăului.

Desert
4 porții
30 min
15 min
Ușor

Ingrediente

4

Umplutură:

Preparare

  • Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină.

    Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm făina (cernută) puțin câte puțin, până se încorporează toată.

    Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.

    Între timp amestecăm brânza, rasă dacă e caș cu ouăle și opțional cu zahăr și coajă de lămâie în cazul în care le preferăm foarte dulci.

    Când aluatul a crescut, îl întindem pe o planșetă și tăiem bucăți în funcție de cât de mari le doriți.
    Eu pentru că le știu enorme (așa le face bunica) am tăiat bucăți de 30 x 20 cm.

    Punem umplutura la mijloc, împăturim partea mai mare și unim capetele, presând bine cu degetele.

    Se prăjesc în untură sau ulei fiebinte pe ambele părți.

    Din ingredientele folosite mi-au ieșit 9 brânzoaice.
    Eu le servesc întotdeauna cu zahăr tos.
    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (33):

10/12/2023

Nu sunt brânzoaice ci gogoși cu brânză. Foarte bun și rapid! Dacă vreți brânzoaice coapte incercati poale in brâu moldovenești dar durează mult... Felicitări pt rețetă nu contează numele rezultatul e super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/11/2014

Mai buna si mai usoara reteta nici nu se poate !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/01/2014

A+

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/08/2013

Imi place reteta asta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Adina, 22/05/2018

Doamnelor și domnilor, suntem în anul centenarului, așa că încercați să fiți mai îngăduitori cu denumirile folosite la mâncare în diferite părți ale țării. Da, în Ardeal, cam orice e prăjit în ulei/untură, e gogoașă. Ce se face la cuptor e plăcintă, brânzoaică etc. Asta nu înseamnă că în alte părți nu există alte denumiri. Rețeta pare simplă și rezultatul e gustos, cu siguranță. Și, da, untura de la porcul din bătătură (ogradă) poate fi pentru mulți o variantă ieftină pentru ulei, chiar dacă nu cea mai sănătoasă. Dacă ați prins ceva ani și înainte de '89, știți ce vreau să spun. Români, învățați să fiți toleranți!

(1) (0) Abuz
cameliapad, 22/05/2018

De ce sa le zici branzoaice? Asa poti sa le zici si ,,tortulete cu branza" sau oricum, ca branzoaice nu sunt.

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Branzoaice coapte in untura mai rar ....

(0) (1) Abuz
24/11/2013

Super bune

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Bun, repede, ieftin

(0) (0) Abuz
14/09/2013

Foarte bune ce vrei sa le zici la oraseni

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Comentarii de pe Facebook

Yami,Yami..


Rețete inrudite

Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Mojito royal cu prosecco
Mojito royal cu prosecco
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează