Brânzoaice

Brânzoaice
Desert
4 porții
Ușor
45 min

Brânzoaice = Gogoși cu brânză. Eu așa le cunosc de mică, de la bunica mea din zona Buzăului.


Ingrediente

4

Umplutură:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4
10/12/2023

Nu sunt brânzoaice ci gogoși cu brânză. Foarte bun și rapid! Dacă vreți brânzoaice coapte incercati poale in brâu moldovenești dar durează mult... Felicitări pt rețetă nu contează numele rezultatul e super!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
13/11/2014

Mai buna si mai usoara reteta nici nu se poate !

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
24/01/2014

A+

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
02/08/2013

Imi place reteta asta

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Adina, 22/05/2018

Doamnelor și domnilor, suntem în anul centenarului, așa că încercați să fiți mai îngăduitori cu denumirile folosite la mâncare în diferite părți ale țării. Da, în Ardeal, cam orice e prăjit în ulei/untură, e gogoașă. Ce se face la cuptor e plăcintă, brânzoaică etc. Asta nu înseamnă că în alte părți nu există alte denumiri. Rețeta pare simplă și rezultatul e gustos, cu siguranță. Și, da, untura de la porcul din bătătură (ogradă) poate fi pentru mulți o variantă ieftină pentru ulei, chiar dacă nu cea mai sănătoasă. Dacă ați prins ceva ani și înainte de '89, știți ce vreau să spun. Români, învățați să fiți toleranți!

(1) (0) abuz
cameliapad, 22/05/2018

De ce sa le zici branzoaice? Asa poti sa le zici si ,,tortulete cu branza" sau oricum, ca branzoaice nu sunt.

(0) (0) abuz
04/02/2014

Branzoaice coapte in untura mai rar ....

(0) (1) abuz
24/11/2013

Super bune

(0) (0) abuz
21/10/2013

Bun, repede, ieftin

(0) (0) abuz
14/09/2013

Foarte bune ce vrei sa le zici la oraseni

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 4


Comentarii de pe Facebook

Yami,Yami..


+