Baclava
Ingrediente
4
Pentru sirop:
Rețete inrudite
-
Pate cremos de dovleac și feta cu o atingere de miere
-
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
-
Raw brownie
-
Salată cu sparanghel super gustoasă
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3.Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti.
- Punem in tava unsa cu unt prima parte de foi, unse fiecare in parte cu unt topit, din abundenta. Punem deasupra jumatate din cantitatea de nuca,apoi acoperim cu cea de-a doua parte de foi, de asemenea unse cu unt. Urmeaza cea de-a doua jumatate din cantitatea de nuca si la sfarsit ultima parte din foi, de asemenea unse cu unt.
- Cu un cutit bine ascutit portionam baclavaua, dupa bunul plac, romburi, patrate sau dreptunghiuri. Dam la cuptorul incins la foc mediu, pentru 20-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
- Intre timp preparam siropul.Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si mierea. Lasam la fiert pana incepe sa faca spuma deasupra. Spumuim, adaugam si vanilia. Turnam fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
- Se lasa la racit.Daca va place insiropata tare, mariti cantitatile de la sirop. Intocmai se poate proceda si cu cantitatea de nuca sau zahar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: