Aperitiv cu carne uscata

Aperitiv
8 porții
Foarte ușor
1 h 8 m

Va prezentam 4 retete cu carne uscata, extrem de usor de facut. Utilizati carne uscata, uneori prosciutto crudo pentru a aduce o nota putin sarata care va face diferenta in acest aperitiv. 3 retete vor fi fara coacere: vom face impachetari, frigarui si rulouri. In cele din urma, foaia de brick va fi gatita sub forma unui con insotit de o umplutura de branza proaspata :-) Urmati pas cu pas etapele de realizare a acestor 4 retete festive si nu ezitați sa ne spuneți intr-un comentariu care este favorita dvs. :-)

Ingrediente

8

Conuri cu carne uscata:

Rulouri cu carne uscata:

Aperitiv cu prosciutto crudo:

Frigarui:

Materiale

  • Frigarui mici de lemn

Preparare

Preparare1 oră
Gătire8 min
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 1Conurile:
    Suprapuneti foile de brick si taiati-le in 4 sferturi. Taiati marginile rotunjite pentru a forma triunghiuri.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 2Ungeti fiecare triunghi cu ulei de masline. Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 3Puneti-le pe o foaie de copt acoperita cu hartie de pergament si coaceti timp de aproximativ 8 minute la 180° C. Cornetele trebuie sa fie de culoare maro aurie.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 4Se amesteca branza cu 5 felii de carne uscata taiata in bucati mici, ceapa taiata, busuioc taiat, seminte de pin. Puneti sare si piper.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 5Umpleti fiecare con cu acest amestec folosind un posh. Taiati ultima felie de carne in bucati mici si puneti peste crema.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 6Rulouri cu carne uscata:
    Pe fiecare felie de carne uscata, aplicati 1/3 un strat generos de crema de branza.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 7In centrul acestui strat, puneti cepsoara taiata.
    Rulati.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 8Aperitivul cu prosciutto crudo:
    Intindeti 2 linguri de crema de branza pe fiecare tortilla.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 9Se presara frunzele de rucola si puneti 2 felii de prosciutto crudo pe fiecare tortilla.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 10Rulati si strangeti bine.
    Taitati tortilla in mini rulouri.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 11Frigaruile:
    Intr-un castron, puneti bilele de mozzarella, adaugati putin ulei de masline si busuiocul tocat. Amestecati bine.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 12Infigeti cate o bila de mozzarela pe batul de frigarui, adaugati o bucata de prosciutto crudo si o bucata de rosie uscata.
  • Aperitiv cu carne uscata - Preparare etapa 13Repetati, terminand cu rosiile uscate.
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

sigint, 29/12/2024

Aceeași întebare după 4 ani: Ce naiba sunt feuille de brick ?

(0) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. Au fost adoptate si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute.
Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant.
Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.

Luci, 26/02/2020

Ce sunt foi de brick si unde se gasesc, multumesc

(1) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Sunt foi subtiri de aluat, facute dintr-un amestec de faina de grau, apa si sare. Aceste foi sunt utilizate in mod traditional in bucataria nord-africana si orientala pentru a face aperitive, preparate de post sau dulciuri. Sunt ideale pentru a face diverse preparate, precum samosas, rulouri sau pate-uri. Ele pot fi umplute cu legume, carne, branza sau orice alte ingrediente preferate, dupa care se coc la cuptor sau se prajesc in ulei.