Salata de vara cu patrunjel, avocado si ardei capia
Salata de vara cu patrunjel, avocado si ardei capia
Sincer sa spun, totul a plecat de la cartofi natur pe care intentionam sa-i servim cu patrunjel si sos de stridii. Dar iata ca am derivat putin si am ajuns la aceasta salata minunata de vara – chiar daca nu mai e vara, eu sunt nostalgica – pe care pe parcurs am imbogatit-o si cu avocado.
Am curatat intai cartofii dupa care i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert. Cat timp cartofii au stat la fiert, am taiat ardeiul capia cubulete, la fel si avocado tot cubulete, iar patrunjelul l-am taiat fin. Pe toate le-am amestecat intr-un castron.
Ca sa nu oxideze avocado si pentru un plus de aroma in acelasi timp, am stors zeama de la o jumatate de lamaie peste ce aveam in castron.
Cand s-au fiert cartofii, i-am scurs si i-am spalat putin intr-un jet de apa rece, apoi i-am asezat si pe ei in castron alaturi de celelate ingrediente. Ca mirodenii am folosit doar sare, piper alb si putin oregano.
Este o salata usoara, nutritiva si delicioasa. Poate fi servita in chip de garnitura pe langa preparate din carne sau simpla. Noi am servit cu sos de stridii.
Asa si ce-i cu sosul de stridii? Mi se pare pus de amorul artei in reteta, ca na suna bine "sos de stridii". Nici nu stiam ca exista asa ceva. Explain please. Nu se poate inlocui cu altceva? Thank you.
Intr-adevar este tare savuros. Am si salate cu marar.