Salata de pastai cu maioneza si usturoi
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Pastaile se spala in 3-4 ape, abia apoi se taie in sectiuni de doua degete, pentru a fi mai usor de servit.
Se pun la fiert pentru 10-15 minute in apa cu sare si cu o jumatate de lamaie taiata in bucati mari. Timpul de fierbere este direct proportional cu varsta legumelor, insa, la final, ele trebuie sa fie fierte de tot. Se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs si la racit. - Separat, dintr-un galbenus crud si unul fiert se face o maioneza usoara cu multa zeama de lamaie- din pacate acest preparat nu poate fi facut cu maioneza din comert.
- La final, se mai adauga si usturoiul bine pisat si se amesteca un pic cu un strop de ulei. Se adauga pastaile racite.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
10/08/2015
Am folosit sos de usturoi din comert si a fost f.bun
am gătit această rețetă
N
nimeni,
10/08/2015
Inca o reteta buna facuta praf cu maioneza.Pe vremea mea salata de fasole era din pastai de fasole fiarta cu mujdei de usturoi si patrunjel verde tocat.salatele ,aperitivele,etc Maioneza care se adauga acum la toate salatele,aperitivele,etc. o moda daunatoare si fara rost.
10/08/2015
Pacat sa folosesti maioneza daca vrei sa mananci sanatos...
fa-le clasice cu usturoi si putina mamaliguta si vei simti gustul adevarat al pastailor....(orice poti face cu maioneza, dar nu e deloc sanatos...mai gandeste-te)
10/08/2015
Eu stiam ca fasolea tanara se rupe, nu se taie cu cutitul! Cu maioneza din comert "gatesc" doar "gospodinele-putori", asa ca nu trebuie sa regreti nimic si sa zici "din pacate..."