Ouale, fierte tari, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel se procedeaza cu sunca si cu casul/cascavalul.
Se prepara maioneza dintr-un galbenus crud+o lingurita de mustar+un praf de sare+ulei...stiti voi :P, si se amesteca cu iaurt sau sana. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se asambleaza salata: tapetati cateva boluri mici, individuale, cu folie alimentara transparenta .
Asezati in bol un strat de sunca rasa, un strat de cas/cascaval ras, un strat de ou ras . Adaugati o lingura mare de maioneza si nivelati.
Continuati sa asamblati salata, in acelasi mod. Daca folositi boluri conice, cum au fost si cele folosite de mine, va trebui ca la ultima stratificare sa adaugati 2 linguri din fiecare, pentru ca straturile sa fie frumos delimitate.
Se acopera si se lasa la frigider timp de minim 3-4 ore. Se rastoarna apoi, cu grija, pe un platou si se inlatura folia.
Se orneaza cu restul de maioneza si inele de ceapa verde, iar la baza se presara cas sau cascaval ras.