Salata de oua, in straturi
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Ouale, fierte tari, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
La fel se procedeaza cu sunca si cu casul/cascavalul. - Se prepara maioneza dintr-un galbenus crud+o lingurita de mustar+un praf de sare+ulei...stiti voi :P, si se amesteca cu iaurt sau sana. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
- Se asambleaza salata: tapetati cateva boluri mici, individuale, cu folie alimentara transparenta .
- Asezati in bol un strat de sunca rasa, un strat de cas/cascaval ras, un strat de ou ras . Adaugati o lingura mare de maioneza si nivelati.
- Continuati sa asamblati salata, in acelasi mod. Daca folositi boluri conice, cum au fost si cele folosite de mine, va trebui ca la ultima stratificare sa adaugati 2 linguri din fiecare, pentru ca straturile sa fie frumos delimitate.
- Se acopera si se lasa la frigider timp de minim 3-4 ore. Se rastoarna apoi, cu grija, pe un platou si se inlatura folia.
- Se orneaza cu restul de maioneza si inele de ceapa verde, iar la baza se presara cas sau cascaval ras.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!