Salata de azi are la bază boabe de fasole albă. Cine dorește poate să fiarbă fasolea, dar cum de cele mai multe ori lipsește timpul, se poate folosi și fasolea din conserve. Și deoarece salata e un fel de mâncare ce se gătește rapid, am pus și eu mâna pe cutii.
Boabele de fasole se strecoară într-o sită, se limpezesc bine cu apă rece și se strecoară din nou.
Tulpinile de țelină se curăță de ațele groase, se spală și se taie în bucăți mici.
Ceapa verde se curăță, se spală și se taie apoi în diagonală în felii.
Roșiile se spală și se taie pe jumătate, sau sferturi dacă sunt mai mari, sau chiar în felii.
Verdețurile se spală, se scutură de apă și apoi se toacă.
Toate ingredientele se pun apoi într-un castron și se amestecă bine.
Pentru dressing, se amestecă oțetul cu sarea, piperul și chimionul, apoi se adaugă uleiul și se amestecă bine. Se adaugă dressingul peste salată și se amestecă bine. Se lasă aproximativ o jumătate de oră înainte de a se servi.
Comentarii (19):
Delicios
O reteta de post foarte buna si usor de preparat, daca folosesti conserva de fasole.
Super eu fac eee bunaaa
Foarte sanatos
Foarte buna ,si usoara
Este ceva nou pt. mine dar arata bine
Imi place !
Ce bun! ce bun! merci :)
Este forte buna si usor de preparat. Eu o gatesc
O salata buna, pregatesc si eu asa ceva, in special cu fasole rosie, dar adaug si cateva masline.